Meč za istoriju: Novak stigao Federera

01.10.2020

14:51 >> 15:05

0

Autor: M. Rogač

Srpski teniser ostvario 70. pobedu u Parizu i izjednačio se na drugoj poziciji sa Švajcarcem

Meč za istoriju: Novak stigao Federera
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Svaki novi turnir za Novaka Đokovića je i nova šansa za pomeranje na jednoj od večnih lista. Trijumf u drugom kolu Rolan Garosa protiv Litvanca Rikardasa Berankisa – 6:1, 6:2, 6:2 bio je za njega 70. u Parizu, čime se izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Naravno, kada su pobedničke recke na ovom grend slemu u pitanju, neprikosnoven je Rafael Nadal. Španac je na prvom mestu sa 93 trijumfa u karijeri, uz samo dva poraza. Prate ga Đoković i Federer sa 70 pobeda, samo što Srbin ima bolji skor 70-14, dok je Rodžer više puta izlazio sa terena kao poraženi, pa ima učinak 70-17. Daleko iza je Giljermo Viljas sa 58 pobeda i 17 poraza, koga prati Ivan Lendl sa skorom 53-12.

Đoković će već u narednom kolu protiv Kolumbijca Danijela Elahija Galana imati priliku da preskoči Rodžera Federera, koji ne učestvuje na Rolan Garosu, i tako se osami na drugoj poziciji.

Do 70. pobede u Parizu je stigao za samo sat i 23 minuta. Njegov protivnik koji zauzima 66. poziciju na ATP listi od starta meča nije imao čemu da se nada. Đoković je deset poena osvojio direktno iz servisa, a Litvanac nijedan. Veoma uspešan je bio i u realizaciji brejk lopti, od sedam prilika iskoristio je šest. Na prvi servis je osvajao čak 95 odsto poena, naspram 50 odsto uspešnosti rivala. Novak je potpuno sačuvao snagu za naredni duel, u kome ne bi, bar na papiru, trebalo da ima težak zadatak – jer mu na megdan izlazi 153. teniser sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike