Uzbuđen sam jer igram protiv Novaka, ali se nadam finalu i peharu! Amerikanac je dosad mogao samo da trenira sa Đokovićem!

26.01.2023

05:56

0

Autor: G. F.

Tomi Pol ne krije oduševljenje što je u prilici da odmeri snage sa najboljim teniserom

Uzbuđen sam jer igram protiv Novaka, ali se nadam finalu i peharu! Amerikanac je dosad mogao samo da trenira sa Đokovićem!
Tomi Pol - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Američki teniser Tomi Pol, senzacionalni polufinalista Australijan opena u narednom meču igraće sa Novakom Đokovićem.

Nema dileme da će to za momka od 25 godina biti meč karijere i zbog činjenice da je toliko daleko dogurao na grend slemu, ali i zato što će odmeriti snage s najboljim.

- Dosad nisam imao prilike da igram protiv Novaka Đokovića, samo smo nekoliko puta trenirali zajedno. Sreli smo se u svlačionici posle mog četvrtfinala, čestitao mi je i to je to. Verujem da bih imao veće šanse da je Rubljov prošao u polufinale, ali igrati protiv takvog šampiona kakav je Đoković je privilegija. Uzbuđen sam i uživaću u ovom trenutku.

Tomi Pol, trenutno 35. teniser na svetu, zna da je poslednji Amerikanac koji je osvojio Australiju bio Endi Rodik još davne 2009. godine.

- Imao sam 11 godina, gledao Endija i stvarno ga voleo u to vreme. On je poslednji veliki igrač iz SAD i od malena slušam od trenera kako je potrebno da se pojavi neko novi. Govorili su mi da Amerika zaslužuje nove šampione i mislim da smo nas nekoliko na dobro putu da vratimo američki tenis u vrh. E sad, da li ću baš ja osvojiti Australijan open to je teško reći. Igram protiv Novaka, velikog šampiona, ali bio bih neiskren ako bih rekao da se ne nadam prolasku u finale i kasnijem trijumfu na turniru.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike