Đere se mučio, ali stigao do podviga, Kecmanović iznenada eliminisan, ni Krajinović nije uspeo

17.01.2023

07:31 >> 08:46

0

Autor: A. S.

Na terenu je upravo i Krajinović, a čeka se još samo Novak

Đere se mučio, ali stigao do podviga, Kecmanović iznenada eliminisan, ni Krajinović nije uspeo
Laslo Đere - Copyright Tanjug/AP/Jean-Francois Badias

Drugog dana Australijan opena na terenu su četvorica tenisera, a dok se čeka Novak Đoković, Laslo Đere je nakon preokreta stigao do drugog kola, dok je Miomir Kecmanović iznenada eliminisan. Ni Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u narednu rundu.

Đere je prvi bio na terenu i nakon veliki problema stigao do druge runde. Belgijanac, Zizu Bergs ga je namučio u četiri seta – 6:4, 1:6, 6:4, 6:1. Đereu je ovo prvi plasman u drugu fazu Australijan opena.

Srpski teniser je odlično otvorio meč i iskoristio drugu brejk šansu u petom gemu, pa je ubrzo stigao i do prednosti u setovima. Ali, nakon vođstva, brzo je došlo i do pada koncentracije, pa je Belgijanac ekspresno uzvratio i stigao do izjednačenja.

Bolje je krenuo i u trećem setu Bergs, vodio je sa 3:1, ali je Đere u pravom trenutku uspeo da odreaguje i u seriji brejkova, čak tri puta oduzme servis rivalu, za 6:4.

Belgijanac nije imao nameru da odustane, pretio je na startu četvrtog seta, ali nakon što je Đere spasao dve brejk lopte, meč je bio rešen.

U narednoj rundi, Đerea čeka mnogo teži rival, Bugarin Grigor Dimitrov, koji je bio siguran protiv Aslana Karaceva.

Miomir Kecmanović je na opšte iznenađenje svoje učešće okončao na startu turnira. Bolji od srpskog tenisera bio je Čileanac Nikolas Jari sa 3-0 u setovima, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Kecmanović je bio veliki favorit u ovom duelu, ali na terenu je bila potpuno drugačija situacija.

Ključni trenutak u prvom setu, koji je potpuno slomio srpskog tenisera dogodio se u drugom gemu, kada je Čileanac napravio brejk, a tu prednost sačuvao do kraja.

Jari je i drugi period igre otvorio brejkom i potpuno slomio Kecmanovića, koji nije bio ni blizu prilike da oduzme servis rivalu.

U trećem setu, pri rezultatu 3:3, usledila je pauza zbog vrućine, što je više odgovaralo Kecmanoviću, koji je izborio taj-brejk, ali ipak nije imao snage za preokret.

Čileanca u narednom kolu čeka bolji iz duela Šelton – Žang.

Ni Filip Krajinović nije imao uspeha u prvom kolu, Danac Holger Rune bio je težak rival, 6:2, 6:3, 6:4.

Od starta je bolje rangirani teniser nametnuo svoj ritam i ranim brejkovima slomio otpor Krajnovića. Rune je poveo sa 4:1, pa je prvi set već tada bio rešen, dok je identično otvorio i drugi deo igre.

Krajinović nije imao odgovor na agresivnu igru rivala, a nije uspeo ni da zapreti brejk šansama.

U trećem je već sve bilo jasno pri rezultatu 3:0 za danskog tenisera. Krajinović je u tim momentima propustio i dve brejk prilike da se vrati u set, što mu je uspelo nešto kasnije, pa je poravnao rezultat na 4:4. Ipak, više od toga nije uspeo.

Danac će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela između Kresija i Ramosa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike