Britanac načeo Nadala, ali aktuelni šampion kroz dramu preskočio prvu prepreku! Poznata naredna "mina" na putu do Novaka (VIDEO)

16.01.2023

08:04

0

Autor: A. S.

Španac se mučio, ali nastavlja san o odbrani titule

Britanac načeo Nadala, ali aktuelni šampion kroz dramu preskočio prvu prepreku! Poznata naredna "mina" na putu do Novaka (VIDEO)
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Španski teniser Rafael Nadal, koji i brani titulu Australijan opena, plasirao se u 2. kolo prvog grend slema u sezoni i to nakon dosta problema. Britanac Džek Drejper nije bio tako laka prepreka, ali je nakon četiri seta poražen sa - 7:5, 2:6, 6:4, 6:1!

Nakon tri sata i 40 minuta, Nadal je mogao da odahne i okrene se sledećoj rundi u kojoj ga čeka Mekenzi Mekdonald.

Ali, je u prva dva seta u Melburnu, doživeo pravu dramu. Britanac je bio ravnopravan rival i nakon prvog seta, koji je rešen tek u 12. gemu, kada je Nadal iskoristio brejk šansu, 7:5.

Ali, umesto psihološke prednosti velikog šampiona, u nastavku je viđena reakcija Drejpera. Britanac je vezao četiri gema, uz dva brejka i drugi set ubrzo rešio u svoju korist, 6:2. Tada je zapravo meč i počeo.

 

 

Ali, da nije igrao previše turnira na visokom nivou, moglo se videti u trećem, kada se požalio na probleme sa grčevima i polako posustajao. Bilo je tada jasno da će Nadal iskoristiti priliku i bez većih problema eliminisati rivala, koji je morao da traži i medicinsku pomoć.

Međutim, iako je Španac vodio sa 4:1, Drejper je napravio seriju od 3:0 i načinio dramu i od ovog seta. U desetom gemu je bilo zanimljivo, na 30:30, Britanac je spasio prvu set loptu, ali su usledile greške, pa je Nadal poveo sa 2:1, 6:4.

Četvrti set je Britanac otvorio brejkom, i to je bilo sve što je učinio. Snage da parira jednom od najboljih na svetu više nije imao, a Nadal je promenio brzinu i žurio da što pre napusti teren, pa je slavio sa 6:1.

Aktuelni šampion polako pali motore, u njegovom delu žreba je još nekoliko neugodnih rivala, a potencijalni meč sa Novakom Đokovićem moguć je tek u samoj završnici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike