Đoković kritikovao organizatore: A šta će vam krov, ako igramo u blatu

04.10.2020

21:31 >> 15:37

0

Autor: D. B.

Prvi teniser sveta nezadovljan činjenicom da supervizor nije želeo da se Filip Šatrije pokrije

Đoković kritikovao organizatore: A šta će vam krov, ako igramo u blatu
Copyright Profimedia

Zbog čega ste postavljali krov, ako ne želite da ga koristite. Suštinski, to je ono što je Novak Đoković imao da kaže posle pobede nad Kolumbijcem Galenom.

Tokom samog meča Novak je u nekoliko navrata tražio da se stadion “Filip Šatrije” pokrije krovom pošto je padala kiša, ali su organizatori to odbijali da urade. Posebno je bio ljut kada je njegov rival opasno proklizao.

– Pričao sam sa supervizorom pre meča i moje pitanje, kada sam video nebo, je bilo zašto ga odmah ne zatvorimo i tako odigramo ceo meč? Video sam prognozu i uopšte nije izgledalo dobro. Kad je počela da pada kiša, sudija u stolici je mislio da može da se igra. Razumeo bih to da nije bilo krova, ali ovo je upravo razlog zbog kojeg pravite krov. Mislim da smo zbog toga izgubili dosta vremena što je uticalo na naš meč, možda i na još neki meč. Gubite vremena dok se krov zatvori, nakvasi se jedna strana terena i onda morate da čekate. Da, mislio sam da je pogrešna odluka da se krov ne zatvori odmah – ništa nije želeo da sakrije Đoković.

Najbolji teniser sveta je zatim i dodao

– Prvi dan kada sam trenirao na Centralnom terenu padala je kiša i ulazila je kroz te otvore. Kako to? Nisam kompetentan da pričam o tim stvarima ili o samoj arhitekturi, ali… Na Australijan openu i US openu se krovovi potpuno zatvore, onda imaš cirkulaciju vazduha unutra. Ovde nemaš veštačku cirkulaciju vazduha, što znači da može da bude dosta sparno, što je jednom bio slučaj. Malo je čudno, iskreno, ali to je što je – objasnio je Novak.

Vratio se Đoković i na odluku supervizora meča.

– Što se tiče odluka supervizora, to nije u mojim rukama. Ja mogu da kažem šta imam, ali ako oni donesu odluku da se igra bez krova po blatu onda moram da prihvatim. Dečko je skliznuo, mogao je da se povredi. Možda se preko TV te stvari ne vide, ali za nas je to opasno. Ponekad je čudno kada ljudi dolaze u civilnim cipelama i proveravaju teren, to mi je sve malo čudno, dolaze u nekim običnim patikama. Ako već proveravaš da li je klizavo onda barem obuci patike za šljaku. To mi je malo kontradiktorno. Sudija ima moć da kaže da se nastavi ili prekine, a prosto nisi obučen kako treba da bi osetio ono što bi mi trebalo da osetimo na terenu – objasnio je Novak Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike