Policija ima posla na Rolan Garosu: Sumnja se da je namešten jedan meč

04.10.2020

06:54 >> 13:29

0

Autor: Milan Nastić

U ceo slučaj se uključili i nadležni organi

Policija ima posla na Rolan Garosu: Sumnja se da je namešten jedan meč
Copyright Profimedia.rs

Ovogodišnji Rolan Garos ostaće upamćen po mnogim stvarima. Od toga da se igra u doba koronevirusa, pa da se prvi put istoriji ovaj prestižni turnir održava na jesen, a poslednja informacija koja se pojavila sa ovog Grend slema govore da postoje indicije da je jedan meč namešten.

Sumnja se da je dubul koji su Rumunke Andrea Mitu i Patricija Marta Tig igrale protiv Amerikanki Medison Brengl i Ruskinje Jene Sizikove krajnje čudan i da je bilo dosta nelogičnosti u tom okršaju.

Kako bi se utvrdila istina, počela je istraga po pitanju tog meča u koji se čak uključila policija, kao i nadležne institucije.

Rumunke su dobile sa 2:0, ali razvoj situacije na terenu ukazivao da ima mnogo sumnjivih situacija, zbog čega su oragnizatori Rolan Garosa pokrenuli istragu.

Naime, kladionice i “bukmejkeri” su prijavili ogromne uloge na ovaj meč u petom gemu drugog seta.Tada su Brengl i Sizikova izgubile svoj servis bez ijednog osvojenog poena.

Zatim su u sledećem gemu one napravile brejk, a potom još jednom izgubile servis i kasnije su poražene u dva seta.

Ukoliko se utvrdi da je došlo do nameštanja, nema dileme da ove igračice očekuju drakonske kazne, a možda i diskvalifikaciju na duži vremenski period.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike