Noletu se klanja ceo svet, njegove brojke iz Australije sve govore! Ovo je stvarno nešto neverovatno, dominacija kakva se ne pamti! (FOTO)

11.01.2023

06:07

0

Autor: G. F.

Pred prvi Grend slem u sezoni svima je jasno ko je glavni favorit za titulu

Noletu se klanja ceo svet, njegove brojke iz Australije sve govore! Ovo je stvarno nešto neverovatno, dominacija kakva se ne pamti! (FOTO)
Novak Đoković vladar Melburna - Copyright Tanjug/AP

Na pragu smo prvog Grend slem turnira u sezoni, onog na terenima u Melburnu. Onog kog navijači u Srbiji najviše vole.

Australijan open je "tu iza ćoška", pa je normalno i da se u teniskom svetu sve više priča o favoritima, potencijalnim iznenađenjima... Svako ima svoje za i protiv, ali najveća većina poznavalaca belog sporta se slaže - pehar će po 10. put u karijeri podići Novak Đoković!

I ako se nađe neko da se usprotivi na sto se spuštaju argumenti. Neoborivi. Novakova statistika sa turnira u Australiji je... Pa neverovatna!

Znamo daje vezao 34 pobede(!), znamo da je 9. puta osvojio Australijan open, znamo i da je nedavno bio najbolji u Adelejdu. Sve znamo, pa opet ostanemo bez teksta kada malo pročešljamo po istoriji.

 

 

Od 2011. godine do danas Novak Đoković odigrao je 80 mečeva u Australiji. I pobedi 77 puta! Za 12 godina ima ukupno 3 poraza.

Ovde je naravno reč samo p ATP turnirima, a kada se u obzir uzmu svi mečevi koje je odigrao (Dejvis kup, Rod Lejver kup, ATP kup) onda dolazimo do brojke od 100 pobeda u karijeri i 10 poraza.

Ovo znači da je Australija četvrta država u kojoj je Nole ostvario trocifren broj pobeda. U SAD je slavio 217 puta (42 poraza), u Velikoj Britaniji 141 put (29 poraza), a u Francuskoj 140 puta (29 poraza).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike