Nole ima sjajne vesti: Povreda nije ozbiljna!

07.01.2023

12:07

0

Autor: A. Š.

Srpski as plasirao se u finale turnira u Adelejdu

Nole ima sjajne vesti: Povreda nije ozbiljna!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Kelly Barnes

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Adelejdu. Nekadašnji prvi reket planete je posle velike borbe uspeo da savlada Danila Medvedeva (6:3, 6:4), a u nedeljnom meču za trofejnu uvertiru Australijan opena očekuje ga duel sa Sebastijanom Kordom.

Ipak, nije na božićno jutro u Srbiji sve teklo idealno po jednog od najvećih miljenika nacije. Krajem prvog seta, Nole se posle jednog proklizavanja uhvatio za zadnju ložu, zbog čega je posle tog gema morao da zatraži tajm aut i ode u svlačionicu. Srećom, brzo se vratio na teren, nastavio meč, posle kojeg je dao sjajne vesti za sve njegove navijače, ali i ljubitelje tenisa pred prvi grend slem sezone.

- Srećom, nije ništa ozbiljno, da je bilo ne bih mogao da nastavim. Uzeo sam medicinski tajm aut kako bih popio lekove da smanjim bol, da se sredim posle nekoliko gemova, da zadržim momentum i da mu ne dozvolim da mi oduzme servis. To je bio ključ, imao sam šansu i što je duže meč išao to je više mišić bio zagrejan i manje mi je smetalo. Nadam se da će sutra biti okej - kazao je Nole, pa nastavio:

- Ne mogu da kažem da mi nije prošlo kroz glavu, vezano za nastup na Australijan openu, ali ne možete da kalkulišete na terenu. Što se mene tiče, na ovom nivou, u ovoj fazi karijere i života, svaki meč je veoma bitan i svaki se računa. Pokušavam da dam sve od sebe gde god da sam i da pobedim.

Australijski novinar koji je s Noletom razgovarao na terenu čestitao mu je Božić na odličnom srpskom jeziku, što je kod Đokovića izazvalo iskren osmeh.

- Hvala najlepše, lepo ste ovo izgovorili. Srećan Božić svima koji danas slave, hvala svima što ste došli ovde da proslavimo zajedno - kazao je Nole na srpskom, pa potom nastavio na engleskom jeziku:

- Hvala svima na podršci, ne samo srpskim navijačima već svima koji ste napunili tribine i napravili fantastičnu atmosferu - istakao je Đoković, uz krataka osvrt na meč sa Medvedevim.

- Sa Danilom nikada nije lako, uvek morate da menjate brzinu, servisi, da miksujete igru, pozicije prilikom riterna, da ga naterate da se ne oseća komotno. Na neki način to je igra mačke i miša u svakom našem meču... On je jedan od najboljih servera na svetu, na terenima koji su brzi kao ovaj, veoma je teško igrati protiv njega. Napravio je dve duple servis greške na dve brejk lopte, znao sam da u tim momentima on pokušava nešto više i zbog toga sam menjao pozicije. Nekada morate da rizikujete, ponekda se isplati, nekada ne - kazao je Nole.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike