Bilo je to teško iskustvo, Novak je mentalna mašina: Medvedev u najavi novog, ne želi da dira u prethodne okršaje sa Đokovićem

06.01.2023

21:15

0

Rus zna koje je najveće oružje srpskog tenisera

Bilo je to teško iskustvo, Novak je mentalna mašina: Medvedev u najavi novog, ne želi da dira u prethodne okršaje sa Đokovićem
Danil Medvedev - Copyright Tanjug/AP Photo/Adam Hunger/

Ruski teniser Danil Medvedev biće protivnik Novaka Đokovića u polufinalu turnira u Adelejdu. Sedmi reket sveta, polako se oporavlja od lošeg završetka sezone i vraća na trofejni put, pa njema sumnje da će biti težak rival Đokoviću.

Nakon što je na ATP finalu u Torinu doživeo tri poraza u grupnoj fazi, dolaskom u Australiju, zaigrao je znatno bolje.

- Bilo je to teško iskustvo. Mislim da je bilo dobro što je to bio poslednji turnir u godini, pošto posle toga imate predsezonu, naporan rad, da se resetujete pred početak nove sezone. Sigurno sam nedelju dana posle toga bio u fazonu, to je strašno. Želim da psujem, govorim loše stvari. Bilo je užasno, strašno, grozno. Dva puta sam servirao za meč, da stvar bude gora. Tada se zapitate da li ćete moći sledeći put bolje. Uvek kažem sebi, da, napornim radom i trudom, uspeću da se vratim opet - rekao je Medvedev.

Što se polufinala u Australiji tiče, koje će se igrati u subotu, ne pre 10.30 po našem vremenu, Rus je podsetio na prethodne okršaje.

- Dva meča koja smo igrali bila su luda. Podigao sam nivo tokom 2022. Čak i poslednji u Torinu, gde nisam bio motivisan na neki način, pronašao sam motivaciju. Bili su to odlični mečevi. Stvarno sam razočaran što ih nisam dobio. U Australiji smo igrali tri puta. Ne bih previše dirao u to, ali sam ih sve izgubio. Izazov je igrati protiv Novaka u Australiji. Možda može biti lakše u Adelejdu nego u Melburnu, nikad se ne zna, svakako je izazov i odličan test pred Australijan open da igram protiv jednog od najboljih igrača i verovatno najboljim igračem ikada u Australiji - kazao je Medvedev i dodao:

- On (Novak prim. aut) je mentalna mašina. U stanju je da spasi meč lopte u Grend slem finalima. On je u stanju da vas pobedi čak i kada servirate za meč. Teško je, ali je i slatko kada prevaziđete te izazove.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike