Đoković hvali mlade tenisere, ali poručuje: Probaću još malo da im kvarim planove!

05.01.2023

16:52

0

Autor: G. F.

Stižu novi teniski junaci, ali se najbolji i dalje drže

Đoković hvali mlade tenisere, ali poručuje: Probaću još malo da im kvarim planove!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković čeka četvrtfinale turnira u Adelejdu sa Denisom Šapovalovim.

A kad je u Australiji uvek je u centru pažnje svih, pa i medija, pa je tako pričao o mlađoj generaciji tenisera koja polako preti da preuzme primat od Noleta i Nadala kao dvojice aktivnih legendi svetskog tenisa.

- Svaka generacija ima velike talente da ponudi. Video sam mnoge talente koji godinama dolaze i izazivaju nas na vrhu. Ono što je uradio Alkaraz je izuzetno impresivno, istorijski za naš sport, tako da zaslužuje pohvalu, nema sumnje. On je već sada broj jedan. To je vrh, nema više penjanja. Osvojio je i Slem, a tako je mlad. Pretpostavljam da ćemo videti mnogo od Alkaraza i Runea u budućnosti - rekao je Đoković, pa istakao da se ne sme zaboraviti ni Feliks Ože-Alijasim, kao i još nekoliko mladih igrača:

- Mislim da Feliks igra najbolji tenis u životu u poslednjih pet, šest meseci. Možda zbog Alkaraza i Runea ljudi ne pričaju toliko o njemu, jer je malo duže tu, ali svakako zaslužuje da bude u toj priči. Spomenuli ste i Musetija, on stiče samopouzdanje i napreduje. Imam dobar odnos sa svima njima.

Đoković je za kraj naglasio važnost još nekih osobina koje mora da ima vrhunski teniser, ali i poslao poruku mladima koji dolaze.

- Mislim da je to lepo za tenis, pored velikih tenisera, potrebne su nam i dobre ličnosti, likovi, momci koji poznaju igru, poštuju je, nose težinu najboljih igrača na pravi način jer su oni ambasadori našeg sporta. Izgleda da je muški tenis u dobrim rukama. Siguran sam da ćemo Nadal i ja pokušati da im pokvarimo planove malo, ne znam koliko još dugo, ali pokušaćemo!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike