Francuz mučio Novaka, pa Đoković promenio brzinu: Sledeći je Šapovalov

05.01.2023

06:17

0

Srbin nije dozvolio iznenađenje

Francuz mučio Novaka, pa Đoković promenio brzinu: Sledeći je Šapovalov
Novak Đoković - Copyright AP/Kelly Barnes

Namučio je Kventin Alis najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u osmini finala turnira u Adelejdu, ali je nekadašnji prvi reket sveta uspeo da slavi sa 2:0.

Francuz je pokazao dostojan otpor, pa je Novak morao da promeni brzinu kako bi upisao još jednu pobedu u 2023. godini, i to nakon dva taj-brejka. Sledeći protivnik na turniru u Australiji biće mu Kanađanin Denis Šapovalov.

 

 

Francuz je bolje otvorio meč i igrao na faktor iznenađenja, s obzirom da su Novak i on do sada odigrali samo jedan meč. Ubrzo je stigao do brejka, a potom i prednosti od 3:0, kada je usledilo i buđenje Đokovića, koji je rivalu oduzeo servis u devetom gemu, zatim i izjednačio, 5:5.

U taj-brejku Đoković je iskusno stigao do prednosti, koju je sačuvao do kraja, 7:3.

 

 

Velika borba viđena je i tokom drugog seta, a za razliku od prvog, sada su teniseri čuvali servis, sve do finiša. Đoković je imao blagu psihološku prednost, pa je u taj-brejku, u igri nerava oduzeo poen protivniku na njegov servis, za meč loptu, 7:6 (7:5).

U četvrtfinalu Novak igra protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je bio bolji od Safijulina, meč je na programu 6. januara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike