Veliki udarac za srpski tenis: Bez najboljeg u Oslu!

04.01.2023

13:50

0

Selektor Viktor Troicki objavio spisak za meč sa Norveškom u kvalifikacijama Svetske grupe Dejvis kupa

Veliki udarac za srpski tenis: Bez najboljeg u Oslu!
Dejvi kup selekcija Srbije - Copyright FOTO/TSS

Selektor Dejvis kup selekcije Viktor Troicki objavio je spisak tenisera za meč sa Norveškom u okviru kvalifikacija Svetske grupe 2023. 

Naravno, veliki hendikep će biti ne igranje Novaka Đokovića, koji neće moći da im pomogne, jer se očekuje da će dogurati daleko na Australijan openu, što mu onemogućava da igra za Srbiju. 

Meč za za plasman u grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. između Norveške i Srbije na programu je 3. i 4. februara u hali “Oslo Tenis Arena” na brzoj podlozi.

Tricki se odlučio za sledeće tenisere: Miomir Kecmanović (29. na ATP listi u singlu), Filip Krajinović (54), Laslo Đere (70), Hamad Međedović (255) i Nikola Ćaćić (67. Na ATP listi dublova).

- Idemo na gostovanje Norvežanima. Nismo dugo igrali meč u februaru, odnosno na samom početku sezone, još od 2019. kada smo bili gosti u Uzbekistanu. Žreb nas nije milovao, dao nam je jakog protivnika, posebno ukoliko za njih bude igrao njihov najbolji teniser Kasper Rud. Odlučio sam se za ovaj sastav, koji je skoro isti tim sa kojim smo igrali grupnu fazu Svetske grupe prošle godine u Valensiji, sa tim što će prvi put u sastavu Dejvis kup tima Srbije biti i naš najperspektivniji mladi teniser Hamad Međedović. Ovaj put ćemo na put bez najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića za kojeg verujemo da će nastaviti njegov zlatni niz osvajanja gren slem trofeja, posebno u Melburnu gde je rekorder sa devet gren slem titula i gde će se ove godine boriti za deseti po redu na terenima Australijan Opena, 22. gren slem trofej u karijeri - poručio je Troicki.

Selektor Dejvis kup selekcije poželeo je svim našim teniserima da što dalje doguraju na Australijan openu. 

- Svi naši igrači, osim Hamada, će igrati gren slem u Australiji, želim im da što duže ostanu u turniru, da zabeleže što bolje partije i rezultate i da se iz Melburna vrate bez povreda, zdravi i spremni za Norvešku. Verujemo da ćemo odigrati sjajan meč u Oslu i plasirati se u grupnu fazu Svetske grupe 2023. kada očekujemo da nam se priključi i Novak. Imamo mlad, jak, uvek jako motivisan tim kada se igra za Srbiju i verujemo da će to biti sjajna nedelja za nas i da ćemo iz nje izaći sa ulaznicom u mečeve koji su na programu u septembru u Svetsko grupi - zaključio je Troicki.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike