Rolan Garos u strahu od virusa korona, ima li Novak razloga za brigu?

05.10.2020

20:37 >> 05:06

0

Autor: Adam Štulić

Aleksandar Zverev uneo veliku zebnju među organizatore poslednjeg grend slema sezone

Rolan Garos u strahu od virusa korona, ima li Novak razloga za brigu?
Copyright

Prva nedelja Rolan Garosa je završena, ali se veliki oblak neizvesnosti nadvio nad poslednji grend slem u sezoni posle priznanja Aleksandra Zvereva da je u nedelju protiv Janika Sinera igrao bolestan i da nije ni trebalo da izlazi na teren.

Nemački teniser je po sopstvenom priznanju osećao simptome virusa korona (povišena temperatura, bol u grlu, teško disanje), ali je i pored toga odlučio da odigra meč protiv mladog Italijana, koji je na kraju slavio 6:3, 6:3, 4:6, 6:3. Zverev posle duela nije želeo da otkrije kada se poslednji put testirao na virus korona, dok je Siner istakao da nije previše zabrinut pošto su učečsnici Rolan Garosa podvrgnuti redovnom testiranju.

Đoković u vreme ručka izaziva Hačanova

Pred organizatorima Otvorenog prvenstva Francuske svakako je nekoliko dana velike neizvesnosti, dok se ne potvrdi zdravstveno stanje Zvereva, a sigurno da ništa lakše neće biti ni teniserima koji nastavljaju borbu za “kup musketara”, među kojima je i prvi reket planete Novak Đoković.

Podsetimo, učesnicima Rolan Garosa je prema protokolu takmičenja donekle ograničeno kretanje tokom turnira i svi su morali da budu smešteni u dva unapred rezervisana hotela, što znači da postoji mogućnost da je Zverev bio u istom objektu u kojem dane na poslednjem gred slemu u sezoni provodi i srpski as, koji je nedavno govorio upravo na temu “mehura” u Parizu.

Policija ima posla na Rolan Garosu: Sumnja se da je namešten jedan meč

– Uh… Ja to i ne mogu da nazovem mehurom. Ne mislim da je bio “mehur” ni u Njujorku, a ni da je ovde. Postoji, ono što su u SAD zvali “bezbedno okruženje”… U Parizu mehura nema, jer hotel delite s ostatkom sveta, običnim ljudima koji prosto mogu da rezervišu sobu preko interneta i dođu. Pored moje sobe je porodica, već nedelju dana smo komšije. Neka vrsta bezbednog okruženja jeste, ali ne možete to zvati “mehurom” – rekao je Novak, dodavši da ne može zbog toga da krivi nikoga u organizaciji i da je kao teniser zahvalan što može da se takmiči na Rolan Garosu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike