Novak slomio žilavog Rusa i stigao Rafu: Srpska maska, prvi pravi test i nastavak pohoda ka pariskoj tituli

05.10.2020

16:33 >> 21:11

0

Srpski teniser ostvario trijumf u osmini finala Rolan Garosa

Novak slomio žilavog Rusa i stigao Rafu: Srpska maska, prvi pravi test i nastavak pohoda ka pariskoj tituli
Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Nastavlja Novak Đoković put ka tituli na Rolan Garosu. Prvi pravi test je uspešno završio. Za razliku od prva tri kola, protiv Karena Hačanova (Rusija) je morao dobro da se pomuči.

Na kraju je sve završeno onako kako je želeo, pobedom – 6:4, 6:3, 6:3. Naredni rival biće mu bolji iz duela Pablo Karenjo-Busta (Španija)-Danijel Altmajer (Nemačka).

Plasmanom u svoje 14. četvrtfinale u Parizu i tako se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, takođe, ovo je 11. put u nizu da je ušao u društvo najboljih osam što je novi rekord na pariskoj šljaci.

Sa srpskom maskom na licu je izašao i od starta krenuo agresivno. Napadao je rivala, dobro ga je služio ritern, mada nije uspevao to da materijalizuje sa brejk loptama. Kada je konačno u tome uspeo i došao do servisa za set, nije imao nijednu set loptu, već se protivnik vratio što je bio prvi pretrpljeni brejk za Srbina na turniru. Ipak, već u sledećem gemu je uzvratio i poveo (6:4).

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Taj deo igre je obeležio osmi gem u kojem je Novak ponovo pogodio sudiju lopticom u glavu. Srećom, sve se dobro završilo.

Drugi set je znatno bolje krenuo za srpskog igrača, odmah je oduzeo servis Hačanovu i brzo stekao veliku prednost (4:1). Rus je mogao da se vrati, četiri brejk lopte je propustio, Novak u narednom gemu ne koristi četiri set lopte, ali ispravlja grešku i potom duplira prednost (6:3).

Najviše problema je srpski igrač imao u trećem setu. Nije tako izgledalo kada je dobro počeo i stigao do 2:0. Tada je ušao u seriju grešaka, Hačanov se vratio i poveo (2:3). Međutim, od tog momenta, pa do kraja Rus nije osvojio nijedan gem, tako da je Novak obezbedio prolaz (6:3).

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike