Pretili mu smrću, prljavo, opasno, ubice, dileri... Beker se prisetio surovih zatvorskih dana

21.12.2022

13:09

0

Autor: D. N.

Posle osam meseci iza rešetaka deportovan je u Nemačku

Pretili mu smrću, prljavo, opasno, ubice, dileri... Beker se prisetio surovih zatvorskih dana
Boris Beker - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Boris Beker više nije u zatvoru, a nakon izlaska dao je i intervju u kojem je otkrio šta mu se dešavalo tokom osam meseci iza rešetaka. Zatvorsku kaznu izdržavao je u zatvoru u Engleskoj, i to zbog utaje poreza.  

Kako je rekao, tamo mu je i prećeno, ali je tamo i stekao prijatelje koji su mu pomagali u teškim situacijama. Tako mu je na primer izvesni Džon pretio da će da ga povredi, ako mu ne bude dao novac. Takođe, zatvorenik po imenu Ajk isto tako pretio, ali da mu je tada pomoglo desetak ostalih zatvorenika.

Tanjug/AP Photo
 

- Posle toga, samo dan kasnije Ajk me je molio da prihvatim njegovo izvinjenje. Sreli smo se u vešernici. Bacio se na pod i molio me za oproštaj. Podigao sam ga i zagrlio. Rekao sam mu i da imam veliko poštovanje prema njemu - kazao je Beker i dodao da bi voleo da ostane u kontaktu sa onima koji su ga štitili.

- Zbližite se kada se sa nekim zajedno boriš za život.

Legendarni nemački teniser takođe se prisetio detalja kada se vrata zatvore. Tačnije, tog zvuka.

- Kada se vrata zatvore, ne ostane ništa više. To je najusamljeniji trenutak koji sam imao u životu. Te noći su bile zastrašuujuće. Slušao sam kako ljudi vrište, kako pokušavaju da se ubiju, kako se međusobno psuju. Jednostavno, tada ne spavaš.

Tamo je užasno prljavo i opasno. Tamo su i ubice, zlostavljači dece, dieri droge... Koji god oblik kriminala možete da zamislite, tamo je... - objasnio je Beker.

Šestostruki osvajač Grend slemova je takođe rekao da je kontaktirao ambasadora Nemačke, kako bi mu obezbedio međunarodnu telefonsku karticu, da pozove 87-godišnju majku. Ali je i otkrio da upravnik zatvora nije dozvolio da ga poseti zemljak, menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

- Johanes Kerner (nemački TV voditelj) i Jirgen Klop su želeli da me posete u zatvoru. Onda mi je upravnik rekao da Klop ne može da dođe, jer je suviše poznat. Brinuli su za njegovu bezbednost. Zato su i odbili zahtev.

Za kraj razgovora je otkrio i da se u Nemačku vratio čarter letom, i da je prve večeri odseo u Hajdelbergu, gradu nedalekom od rodnog mesta, Lajmena.

- Tada sam i popio pivo. Bilo je to najbolje pivo u mom životu. Zatvor me je naučio neke lekcije i to je stepenik da postanem pametniji i skromniji čovek.

Nije ni otkrio gde će dalje živeti.

- Ne verujem da će to biti Nemačka. Ne znam ni da li ću da ostanem u Evropi. Možda to bude i Majami. Takođe volim i Dubai, ali ću u budućnosti morato da vodim računa kakve izjave dajem.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike