Novak priznao da postoji problem: Ne bih previše da otkrivam, nisam se osećao sjajno na terenu

08.10.2020

21:03 >> 15:43

0

Autor: Adam Štulić

Prvi reket planete o ključnim stavrima pobede protiv Karenja Buste

Novak priznao da postoji problem: Ne bih previše da otkrivam, nisam se osećao sjajno na terenu
Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Prvi reket planete Novak Đoković posle velike borbe savladao je Španca Pabla Karenja Bustu (3:1) i plasirao se u polufinale Rolan Garosa gde ga čeka Grk Stefanos Cicipas.

Posle okršaja sa Špancem, srpski as je otkrio da je na početku duela imao određenih zdravstvenih problema, što je bilo vidljivo i tokom prenosa, pogotovo u provom setu kada je Novak često poene završavao s bolnom grimasom na licu.

– Definitivno se nisam osećao sjajno na terenu. Nekoliko stvari se desilo na zagrevanju. Morao sam sa se nosim sa tim po izlasku na teren. Kako je meč odmicao, bio sam sve bolje, nisam osećao bol toliko. Imao sam neke probleme sa vratom i ramenom. Reći ću samo to. Mislim, ne želim da ulazim previše u to, još sam u turniru, ne bih previše da otkrivam. U redu sam. Kako je meč prolazio, telo se zagrevalo i bol je uminuo. To mi je omogućilo da igram i da se osećam bolje – rekao je Novak, pre nego što je pohvalio rivala, dodavši kako ne želi, pričom o povredi, da Pablu oduzme od dobre igre.

– Morao sam da imam mnogo strpljenja jer je Pablo sjajan igrač. Nije mnogo grešio, svi poeni su bili teški, s dugim razmenama. Set i po je bio bolji, diktirao je igru. Ja sam bio neutralan. Nisam imao dovoljno energije u kretnjama, u tim razmenama udaraca. Trebalo mi je set i po da se osetim komforno na terenu i počnem da igram kako bi trebalo. Spasao sam nekoliko brejk lopti sredinom trećeg seta i to je bilo ključno, to što sam poveo u setovima. Bilo je tesno. Imao sam šanse, meč je bio izjednačen iako je na kraju bilo 3:1 – istakao je Đoković, koga je kamera uhvatila tokom jedne od pauza između gemova kako jede.

Na insistiranje novinara, otkrio je koja je hrana bila u pitanju.

– Urme, urme… Jedem već dugo urme tokom mečeva.

Zato je prvi na svetu: Novak savladao dva rivala i plasirao se u polufinale Rolan Garosa

Srpski as je pobedom protiv Karenja Buste izborio svoje 10. polufinale Rolan Garosa, dok će se 38. put boriti u pretposlednjem meču nekog grend slem turnira.

– Mnogi igrači su pre meni rekli da su četiri grend slema najznačajniji turniri u teniskoj istoriji, najpopularniji. Mnoga deca uzmu teniski reket gledajući te turnire i svoje idole kako ih osvajaju. Uvek sam igrao dobro na grend slemovima, jer ih vrednujem i oni su mi najveći prioritet. Veoma sam ponosan, ali to nije samo moj uspeh već i celog tima i moje porodice koja me podržava. Nije bilo lako odrastati u mojoj zemlji, koja nije imala neku tenisku tradiciju dotad, ali uspeti u ovom prelepom sportu zaista mi mnogo znači. Svestan sam svakog svog dostignuća.

Na putu do finala Novaku stoji Grk Cicipas, o kojem je prvi reket planete govorio u superlativima.

– Jedan je od najboljih tenisera na svetu. Zaslužuje visoku poziciju na kojoj je. Igra tenis svog života u poslednjih 12 meseci, osvojio je ATP Tur finale, konstantan je na svim podlogama, postiže rezultate. Ima igru za sve terene. Njegova oružja su servis, forhend, bekhend, daje loptici mnogo spina. Ide i na mrežu, može da bude vrlo agresivan. Dobro se brani jer se sjajno kreće. Zaista je kompletan igrač. Jedan od najvećih radnika u našem karavanu. Ima oko sebe sjajan tim, tu je njegov otac, pa Patrik Muratoglu, takođe. Odrastao je u njegovoj akademiji, jednoj od najboljih na svetu. Znam Patrika dobro, vrhunski je profesionalac. Očekujem veoma težak meč, težak je to izazov za obojicu. Nadam se da ću se osećati najbolje i biti u stanju da igram svoj najbolji tenis – kazao  je Novak, zahvalivši se publici koja je na “Šatrijeu” gledala četvrtfinlni duel.

– Bila je sjajna atmosfera, hvala svima u publici, bili ste divni. Bilo je hladno i zbog toga vam zahvaljujem što ste bili divni i ostali do kraja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike