ATP ne može da smisli Novaka: Još jedan jasan znak da postoji mržnja prema Srbinu

26.11.2022

07:04

0

Autor: 24sedam

Đoković nije među kandidatima za nagradu "Stefan Edberg"

ATP ne može da smisli Novaka: Još jedan jasan znak da postoji mržnja prema Srbinu
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP

Poznati američki teniski novinar Džona Verthejma, jedan iz grupe koja se ne može nazvati ljubiteljima Novaka Đokovića, objavio je na Tviter profilu kandidate ATP za nagradu "Stefan Edberg". Na njoj, naravno, nema Novaka, iako svaku odliku za fer-plej ponašanje možete prepoznati u ponašanju srpskog tenisera.

Nagrada "Stefan Edberg" za sportsko ponašanje dodeliće se igraču koji se tokom cele godine ponašao na najvišem profesionalnom nivou, koji se takmičio sa svojim kolegama sa najvećim poštenjem i koji je promovisao igru svojim aktivnostima van terena.

To su prema navodima Verthejma: Kameron Nori, Karlos Alkaraz, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim, Frensis Tijafo, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkač, Lorenco Museti, Mateo Beretini, Maksim Kresi, ali i Rafael Nadal.

Nagrada se dodeljuje od 1996. godine. U poslednjih 18 godina Rodžer Federer je ovu nagradu dobio 13 puta, dok je Rafael Nadal pet.

 

 

Novakovi navijači nisu mogli da pređu lako preko još jednog gesta ATP koji jasno pokazuje nepoštovanje prema njihovom ljubimcu. Iz arhive su izvađene brojne situacije klasičnog "nefer" ponašanja Nadala, ali i drugih igrača kao što je Tijafo, koji je Cicipasa nazvao "grčki jogurt".

Spisak Nadala je veći. Na AO u Melburnu bio je na ivici sukoba sa Šapovalovom, pa je Italijana Sonega pozvao na mrežu tokom Vimbldona da bi se nešto objašnjavao, a bilo je toga i na drugim mečevima gde su mu rivali zamerali da pravi velike pauze između poena.

Nadal poslednje četiri godine dobija ovu nagradu!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike