Finale iz snova, perfektan scenario za Rolan Garos: Rafa i Novak znaju da je ovo neverovatan momenat da ispišu istoriju

10.10.2020

22:25 >> 22:13

0

Autor: Adam Štulić

Teniski ekspert Aleks Koreča uzbuđen uoči novog okršaja Đokovića i Nadala

Finale iz snova, perfektan scenario za Rolan Garos: Rafa i Novak znaju da je ovo neverovatan momenat da ispišu istoriju
Copyright

Dva najbolja tenisera današnjice Novak Đoković i Rafael Nadal boriće se za trofej na poslednjem grend slemu sezone. U finalu Rolan Garosa u nedelju, prvi i drugi reket planete imaće priliku da ispišu istoriju, a stručni konsultant na “Eurosportu” Aleks Koreča smatra da su obojica svesni prilike za koju su se izborili na pariskoj šljaci.

– Za mene, ovo je finale iz snova. Broj jedan i broj dva na svetu. Obojica pokušavaju da sustignu Federera, Rafa da osvoji svoju 13. titulu u Parizu, Novak 18. grend slem trofej… Ko god da podigne pehar, šta god da se dogodi u nedelju, duel Novak i Rafe biće pobeda tenisa. Mislim da je ovo perfektan scenario za Rolan Garos, posle ovakve godine, trebao nam je jedan takav meč – rekao je Koreča i otkrio da je uzbuđen zbog finala u Parizu.

Nole se uplašio: Pomislio sam da mogu da izgubim meč protiv Cicipasa

Nekadašnji teniser očekuje veoma nervozan okršaj.

– Obojica znaju da je ovo neverovatan momenat da se ispiše istorija, da igraju za priliku da urade nešto specijalno. To nećeć biti običan meč, igraće za istoriju i mislim da ćemo u nedelju gledati nešto neverovatno – kazao je Koreča, okrenuvši se Novakovim šansama posle iscrpljujućeg polufinalnog duela i pet odigranih setova protiv Cicipasa:

Nadal realan: Moram da igram najbolji tenis da bi pobedio Novaka Đokovića

– Đoković zna da će za pobedu protiv Rafe morati da ide preko limita. Zna da je Rafa najbolji igrač na šljaci u istoriji, da je to možda i najveći izazov u sportu. Ne verujem da će to što je protiv Cicipasa na terenu ostao duže nego što je verovatno planirao uticati na igru Srbina. Novak je svež i biće spreman za bitku – istakao je Aleks Koreča.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike