Nadal realan: Moram da igram najbolji tenis da bi pobedio Novaka Đokovića

09.10.2020

21:57 >> 21:59

0

Autor: Milan Nastić

Španac svestan da ga očekuje teško finale protiv Srbina

Nadal realan: Moram da igram najbolji tenis da bi pobedio Novaka Đokovića
Copyright Tanjug/AP/ Photo/Christophe Ena)

Rafa Nadal priznao je da ako želi ponovo da osvoji Rolan Garos mora da igra najbolji tenis kako bi pobedio Novaka Đokovića.

– Ako želim da odbranim titulu ovde u Parizu, moraću da igram najbolji tenis do sada. Ako tako ne bude, nisam siguran da mogu da pobedim Novaka. On je jedan od mojih najtežih protivnika, što je do sada dokazao bezbroj puta. Igra dobar tenis, osvojio Rim, sada je u finalu, što znači da se nalazi u dobroj formi i da sigurno želi da osvoji Rolan Garos – istakao je Nadal.

Španac smatra da je ovo totalno drugačija situacija nego što je bio slučaj u Rimu.

– Masters u Rimu mi je bio prvi turnir posle šest meseci pauze. Tako da ne mogu da poredim te dve situacije. Mečevi sa tog tunrira dosta su mi pomogli ovde i zadovoljan sam dosadašnjim učinkom. Što se tiče Švarcamana, zano sam da me čeka težak meč, jer on je bio pun samopouzdanja nakon što me je pobedio u Rimu, ali i ja sam totalno drugačije ušao u okršaj i drago mi je da sam pobedio kvalitetnog igrača – zaključio je Nadal.

Ovaj čovek je nepobediv: 13. finale Španca na Rolan Garosu

Rafa će se boriti za 13. titulu u Parizu, a Đoković za drugu. Rafa u slučaju trijumfa izjednačio bi se po broju osvojenih grend slemova sa Rodžerom Federrom, koji je stigao do brojke od 20.

Sa druge strane, Novak ima šansu da postane prvi igrač koji je po dva puta osvajao svaki Grend slem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike