Osvojila Pariz bez izgubljenog seta: Poljakinja ispisala istoriju Rolan Garosa

10.10.2020

15:40 >> 22:12

0

Autor: Milan Nastić

Iga Švojntek u finalu pobedila Sofiju Kenin sa 2:0

Osvojila Pariz bez izgubljenog seta: Poljakinja ispisala istoriju Rolan Garosa
Copyright Tanjug/AP/Photo/Christophe Ena)

Poljakinja Iga Švojntek definitivno je obeležila Rolan Garos. Naime, 19-godišnjka teniserka u finalu je pobedila Sofiju Kenin sa 2:0 (6:4, 6:1), čime je postala najmlađa šampionka još od Monike Seleše iz 1992. godine, kao i prva tinejdžerka pobednica od Hrvatice Ive Majalo, koja je podigla pehar u Parizu 1997. godine.

Inače, ovo je 54. igračici sveta prvi trofej u karijeri, ujedno i prva Poljakinja koja je uspela da osvoji neki od grend slemova.

Šta reći od Švojntekovoj, koja je ceo turnir igrala toliko impresivno, a najbolji pokazatelj je da nije izgubila nijedan set tokom Rolan Garosa.

– Naravno da sam srećna, ali ne znam šta mogu da kažem u ovom trenutku. Do pre dve nedelje nigde me nije bilo, a vidite sada, osvojila sam Rolan Garos – rekala je odmah posle finala Poljakinja.

Što se tiče samog meča, Švojntekova je igrala, kao i do finala, hrabro, bez predrusda prema protivnici, borila se za svaki poen i na kraju napravila jednu od najvećih senzacija u istoriji Rolan Garosa.

Koliko je dominirala protiv Kenin pokazuju i brojke, meč je okončala sa 25 direktnih poena i 17, dok je Amerikanka imala odnos 10 vinera i 23 neiznuđene greške.

Treba istaći da pre ovog grend slema, nijednom nije otišla dalje od četvrtog kola, na nekom od četiri prestižnih tunrira.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike