Nole danas igra protiv Medvedeva, a misli na polufinale protiv nezgodnog Amerikanca

18.11.2022

07:21

0

Đoković osigurao plasman među četiri najbolja u Torinu, Rus ide kući

Nole danas igra protiv Medvedeva, a misli na polufinale protiv nezgodnog Amerikanca
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas u 14.00 sati igra protiv ruskog igrača Danila Medvedeva meč trećeg kola takmičenja po grupama na završnom mastersu u Torinu.

Novi duel protiv velikog rivala neće imati nikakv rezultatski značaj, jer što se tiče obojice poznat je njihov put na poslednjem velikom turniru u godini. Rus odlazi kući bez šanse da izbori prolaz u polufinale, dok Đokovića očekuje borba za prolaz u finale protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Amerikanac je pobedio savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:1 (7:6, 6:7 6:2) u setovima , pa će se kao drugoplasirani iz "zelene grupe" sastati sa najboljim iz "crvene grupe".

- Ovo je super. Nisam se kvalifikovao za turnir (Fric igra samo zato što je prvi reket sveta Karlos Alkaraz odustao zbog povrede), a sada sam u polufinalu. Predivan osećaj. Izgleda da igram dobro ovde. Imam osećaj da uvek igram svoj najbolji tenis u mečevima sa najboljim igračima - rekao je Fric za Eurosport.

Đoković u međusobnim odmeravanjima sa Fricom vodi sa 5:0. Poslednji put su igrali prošle godine na mastersu u Parizu, ali svi još dobro pamte njihov duel u Melburnu koji je posle prave drame završen trijumfom Srbina sa 3:2 u setovima. Amerikanca odlikuje snažan i precizan servis.

U drugom polufinalu igraće Norvežanin Kasper Rud protiv boljeg iz današnjeg duela Grka Stefanosa Cicipasa i Rusa Andreja Rubljova.

Mečevi polufinala na programu su u subotu, dok se finale igra u nedelju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike