Za mene će Đoković uvek biti najbolji na svetu, izgleda sjajno! Norvežanin nema dilemu pred start Završnog mastersa

12.11.2022

08:18

0

Rud i Novak neće igrati u istoj grupi u Torinu

Za mene će Đoković uvek biti najbolji na svetu, izgleda sjajno! Norvežanin nema dilemu pred start Završnog mastersa
Kasper Rud i Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Alešandra Tarantino)

Od 13. do 20. novembra, najbolji teniseri sveta u Torinu će učestvovati na Završnom mastersu, a Novak Đoković juri šestu titulu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom na večnoj listi.

Ipak, Đoković na sever Italije stiže kao osmi teniser sveta, ali kako ističe Norvežanin, Kasper Rud, trenutna pozicija ne sme nikoga da zavara.

- Novak u teniskom smislu izgleda sjajno. Ali, nije imao mnogo sreće ove sezone sa njegovom situacijom, da nije mogao mnogo bodova da brani ili da se za njih bori. U neke zemlje mu nije bilo dozvoljeno da uđe, što je mnogo uticalo na njegov rejting - naveo je Rud, pa dodao:

- Za mene, Đoković će uvek biti jedan od najboljih na svetu, ako ne i najbolji. I uvek će biti favorit, na svakom turniru. Pokazao je to i ove godine, osvojio je Vimbldon, pa dva turnira u dve nedelje, uzeo je i masters u Rimu. Iako je igrao samo osam-devet turnira, po rejtingu je blizu prvih pet na svetu.

Nije se tu zaustavio Norvežanin, već je nastavio sa pohvalama na račun srpskog asa.

- Što se mene tiče, Đoković je uvek i svuda favorit, osim možda na Rolan Garosu, gde je Kralj Rafa uvek broj jedan. Ali, na betonu i travi Novak je prvi kandidat za trofeje. Uostalom, kao što je rekao, još ima želju da pokaže mladim nadama da je i dalje tu, da nigde nije otišao. Nadam se da će sledeće sezone moći da igra svuda, od početka do kraja - poručio je Kasper Rud.

Inače, voljom žreba, Novak će na Završnom turniru igrati u grupi sa Stefanosom Cicipasom, Danilom Medvedevim i Andrejem Rubljovim, dok je Rud u grupi sa Rafaelom Nadalom, Feliksom Ože-Alijasimom i Tejlorom Fricom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike