Rumunka šokirala teniski svet - Bolje je izgledati dobro i biti Top 20, nego ružan i biti broj jedan!

29.10.2022

07:19

0

Izjava koja podiže buru u ženskim sportovima

Rumunka šokirala teniski svet - Bolje je izgledati dobro i biti Top 20, nego ružan i biti broj jedan!
Sorana Kirstea - Copyright Profimedia

Rumunska teniserka Sorana Kirstea skrenula je pažnju na dešavanja u ženskom tenisu kada je progovorila o sponzorskim ugovorima.

Rumunka je prilikom gostovanja u jednom podkastu navela da postoje svetski poznati brendovi koji na sportistkinje, gledaju kao modele, time ističući njihov izgled pre uspeha.

- Sećam se kada sam potpisala jedan sponzorski ugovor. Sve vreme, a s obzirom na to da sam izgledala dobro kao sportistkinja, govorili su mi: 'Bolje je izgledati dobro i biti Top 20, nego ružan i biti broj jedan. Kada si u Top 20, primećuju te svuda, tu si 24 sata, sedam dana u nedelji, u svakoj sedmici, na svakom turniru' - rekla je Rumunka i dodala:

- Tu shvatite da imaju svoje kvote i da je sve tržište.

32-godišnja Kirstea trenutno je 38. teniserka sveta i ponovo je u pohodu na sam svetski vrh.

- Na primer, najbolje plaćeni su Amerikanci, Kinezi ili Japanci. U Japanu je najbolje plaćena Osaka, ona je poslednjih godina najbolje plaćeni sportista u svim sportovima. To je tržište! Velika Britanija prodaje i Španija takođe prodaje. Istočna Evropa se ne prodaje! Nije isto i mnogo zavisi od vas i vaše ličnosti , kako inspirišete ljude i kako se predstavljate, to je takođe jako bitno - istakla je Sorana Kirstea.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike