Prve reči Rumunke nakon šokantne suspenzije i afere sa dopingom: Počinje najvažniji meč, pre ili kasnije istina će izaći (FOTO)

21.10.2022

15:08

0

Halepova do daljnjeg van terena

Prve reči Rumunke nakon šokantne suspenzije i afere sa dopingom: Počinje najvažniji meč, pre ili kasnije istina će izaći (FOTO)
Tan2022-7-7_211416461_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Međunarodna agencija za integritet tenisa danas je obelodanila informaciju da je nekada prva teniserka sveta, Simona Halep, privremeno je suspendovana, jer je njen ovogodišnji doping nalaz sa US opena bio pozitivan.

Reč je o leku protiv anemija, a sportski svet je u šoku.

Ubrzo se i Rumunka oglasila o čitavoj situaciji, pute, Instagrama.

- Danas počinje najteži meč mog života: borba za istinu. Obaveštena sam da sam testirana pozitino na supstancu koja se zove 'Roksadustat' u ekstremno malim količinama, što je najveći šok moje karijere - napisala je Halep, pa nastavila:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

 

- Kroz celu moju karijeri, ideja o varanju nikada mi nije pala na pamet, jer je to potpuno protiv mojih vrednosti sa kojima sam vaspitana. Suočiti se sa ovakvom situacijom, osećaj je zbunjenosti i izdaje.

Kako je istakla, veruje da će istina, kad tad, biti obelodanjena.

- Boriću se do kraja da dokažem da nikada svesno nisam uzela nedozvoljene supstance i imam veru da će, pre ili kasnije, istina izaći na videlo. Ne radi se o titulama ili novcu. Sve je u vezi časti i ljubavnoj priči sa igrom koja se zove tenis i koja traje već 25 godina. Simona - napisala je Halep na Instagramu.

Još uvek nije poznato koliko će trajati ova suspenzija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike