Novak je i dalje najbolji na svetu! Britanka nema dilemu - Đoković je impresivan!

27.10.2022

14:56

0

Naročito je oduševio u Londonu

Novak je i dalje najbolji na svetu! Britanka nema dilemu - Đoković je impresivan!
Tan2022-7-5_18319963_3 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković zbog pravila o nevakcinisanim protiv koronavirusa, tokom ove sezone je propustio veliki broj turnira. To je i glavni razlog njegovog pada na ATP tabeli.

Tako smatra i bivša britanska teniserka, sada teniski analitičar, Anabel Kroft. Ona je analizirala Novakovu godinu, za "Tenis 365" i tim putem došla do zaključka da je bio uskraćen da se bori za barem 10.000 poena.

- Strašno je šta se dešavalo i kako se to odrazilo na Novaka Đokovića. Mislim da je cela ova stvar potpuni haos. To što nije mogao da igra na Australijan openu je besmisleno. Sa svim što se dešavalo i situacije oko ruskih igrača, mislim da ima mnogo toga što treba da se raščisti. Ovo je jedna od najturbulentnijih godina koje smo imali u tenisu - istakla je Kroft.

Posledica takve sezone je Đokovićev pad na sedmu poziciju, ali Britanka, uprkos svemu smatra da je Novak i dalje najbolji na svetu.

- Svakako osećam da je Novak najbolji igrač sveta i mislim da ćemo to videti u narednih par nedelja, na Mastersu u Parizu i ATP Tur finalu. Ako pogledate kako je igrao na Vimbldonu posle svega što mu se događalo, bio je besprekoran.

Poseban utisak na nju ostavio je na Vimbldonu.

Bio je izvanredan, način na koji je pobedio Nika Kirjosa u finalu, bio je impresivan. Da ne bude zabune, Kirjos je veoma opasan kada igra najbolje što može. Mislim da je na Vimbldonu igrao fantastičan tenis, ali je Novak našao način da ga neutralizuje i osvoji još jednu grend slem titulu. Bilo je tako impresivno - zaključila je Anabel Kroft.

Novaka naredne nedelje, od 31. oktobra do 6. novembra očekuje Mastersu u Parizu, a potom i Završni turnir sezone.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike