Zbog ovih reči je Novak diskriminisan i ocrnjen! Britanac tvrdi da živimo u naopakom svetu!

15.10.2022

09:11

0

Ponovo kreće saga oko Australijan opena

Zbog ovih reči je Novak diskriminisan i ocrnjen! Britanac tvrdi da živimo u naopakom svetu!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Australijske vlasti rešile su početkom ove godine da deportuju Novaka Đokovića iz Melburna i ne dozvole mu da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni, koji važi za njegov omiljeni.

Kao glavni razlog takve odluke navodilo se da Đoković ne poseduje ispravnu dokumentaciju, tačnije da izuzeće koje je dobio, jer niji bio vakcinisan protiv koronavirusa, nije potpuno. Proveo je Novak dane u hotelu sa migrantima, a taj događaj sigurno je obeležio tekuću sportsku godinu.

Sada kada polako kreće priprema za novo izdanje prestižnog turnira, ponovo se vodi priča da li će Novaku biti dozvoljeno da uđe u Australiju i ranije poništiti trogodišnju zabranu izdavanja vize. koja je automatski stupila na snagu nakon deportacije.

Inače, u Australiji je došlo do promene na vlasti, pa tako sada opozicija insistira da Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti da se takmiči.

Kako se pokreće nova saga, oglasio se i novinar iz Velike Birtanije, Džejms Melvil i još jednom podsetio kroz šta je Novak prošao.

On je citirao Novak iz intervjua na BBC-u.

- Zato što su principi i odluke u vezi mog tela mnogo bitnije od bilo koje titule - napisao je Melvil, a onda je prokomentarisao:

 

 

- I zbog ovih reči je diskriminisan i ocrnjen. Živimo u jednom naopakom svetu - zaključio je Melvil.

Dok čeka vesti sa drugog kraja sveta, srpski teniser će igrati na mastersu u Parizu, a potom i na Završnom mastersu u Torinu, koji je na programu od 14. do 20. novembra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike