Nova titula Novaku donela bodovni napredak: Dok čeka odbranu trona u Parizu, ovako izgleda ATP lista

10.10.2022

05:42

0

Autor: 24sedam

Najboljeg srpskog tenisera uskoro očekuje Masters u Parizu

Nova titula Novaku donela bodovni napredak: Dok čeka odbranu trona u Parizu, ovako izgleda ATP lista
Novak Đoković startuje u Parizu - Copyright Tanjug/AP Photo/Stas Filippov

Novak Đoković je osvojio 90. ATP trofej u karijeri, pošto je bio najbolji u Astani. A pošto je ponedeljak dan za novu svetsku rang listu, najbolji srpski teniser je ostao na sedmom mestu, s tim da je uvećao bodovni saldo. Osvojio je 500 poena i sada ih ima 4.320.

Prvi je i dalje Karlos Alkaraz (6.740), a sledi ga drugi Španac, Rafael Nadal sa 5.810 bodova. Iza je Norvežanin Kasper Rud (6.645), a na četvrtoj poziciji se nalazi Rus Danil Medvedev. Za jedno mesto je napredovao Grk Stefanos Cicipas i sada je peti.

Podsetimo, u Astani, Đoković je do četvrte titule u sezoni došao preko Medvedeva (predao u polufinalu) i Cicipasa. Rus ima 5.245, a Grk 5.065 bodova. Nemac Aleksander Zverev je šesti sa 5.040.

Printscreen/ATP Tour
 

Sledeći turnir u Novakovom kalendaru je Masters u Parizu koji će se odigrati od 31. oktobra do 6. novembra. Srbin je šestrostruki osvajač, a u prošlogodišnjem finalu je nadigrao Medvedeva.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, u prvih 100 su još i Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović. Pomenuta četvorka je na 32, 53, 73 i 82. mestu ATP rang liste.

Printscreen/ATP Tour
 

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike