Federer je najveći, stvorili smo neverovatan rivalitet! Nadal i Švajcarac u prvom planu, ostali su statisti na Lejver kupu (GALERIJA)

22.09.2022

12:52

0

Autor: 24sedam

Teško je proceniti da li je važniji odlazak u penziju Federera ili to što ga ispraća Nadal

Federer je najveći, stvorili smo neverovatan rivalitet! Nadal i Švajcarac u prvom planu, ostali su statisti na Lejver kupu (GALERIJA)
lejver2 - Copyright Tanjug/AP

Kako se i pretpostavljalo, Rodžer Federer odlazi sutra uveče u igračku penziju nakon što odigra za tim Evrope dubl meč u paru sa Rafom Nadalom.

Švajcarac je želeo da poslednji put sa reketom u ruci pozdravi navijače na meču Lejver kupa i da mu veliki rival deo tog oproštajnog dekora.

- Istorijski i nezaboravan trenutak - rekao je Rafael Nadal.

- Biće neverovatno i za pamćenje. Sjajno je što će Rodžer poslednji put biti sa mnom. Stvorili smo neverovatan rivalitet. Lep rivalitet jer imamo veoma dobre odnose. Najveći igrač - ako ne i najbolji - će otići. Zaista sam srećan što sam ovde. Nadam se da ću ovaj trenutak učiniti posebnim - rekao je Nadal.

Sve do danas postojala je sumnja da će Federer biti spreman da zaigra u Londonu. Danas je i zvanično potvrđen njegov izazlak na teren zajedno sa Nadalom u Lejver kupu. Biće to poslednji meč za Švajcarca koji je 8. avgusta navršio 41. godinu. 

Inače, Nadal i Federer su međusobno igrali 41. put. Švajcarac ima 17 pobeda, dok je 24 puta Španac. Obojica imaju negativan skor u duelima sa Novakom Đokovićem!

 

 

Ovaj dubl će se suočiti sa američkim parom Džekom Sokom i Fransisom Tijafoom, koji je nedavno pobedio Rafaela Nadala na US Openu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike