Federerovo "zbogom" svet će čuti u petak uveče! Izrežirano tako da kraj dočeka u društvu omiljenog rivala

21.09.2022

11:22

0

Autor: 24sedam

Švajcarac završava svoj put u Londonu

Federerovo "zbogom" svet će čuti u petak uveče! Izrežirano tako da kraj dočeka u društvu omiljenog rivala
profimedia-0361596434 - Copyright Profimedia

Švajcarac Rodžer Federer ovog vikenda u Londonu igraće na Lejver kupu, svom poslednjem zvaničnom takmičenju. Federer nije želeo da kaže koliko će igrati na ovom oproštaju.

Mediji spekulišu da će "zbogom tenisu" uslediti u petak uveče posle dubl meča u paru sa Rafaelom Nadalom, a on sam nije odbio takvu mogućnost.

- Ne verujem da ću igrati meč u singlu. Mislim da ću igrati dubl u petak uveče. Sa Nadalom? To bi bio apsolutni san. Mislim da mogu da igram na prihvatljivom nivou, ali davno je bilo kada sam imao pravi meč. Igraće se jako i pritisak će biti veliki. Ali ako i ne igram, neće biti problem. Glavno je da mogu da se zahvalim navijačima i da oni mogu vidi me - rekao je Federer.

Švajcarac je još jednom osvrnuo na stanje svog kolena koje ga je primoralo da završi sa igranjem u 41. godini.

- Osetio sam početkom leta da moj napredak nije zadovoljavajući, da me koleno ne ostavlja na miru. Na Vimbldonu sam i dalje verovao u to, mislio sam da još može da prođe. Onda sam dobio snimak koji nije bio dobar, nije više bilo napretka. Za nekoliko dana sam odlučio da kažem "gotovo je". Iskreno, nisam više želeo. Ovaj dan nije bio lak, bio sam veoma emotivan. Pustio sam suzu ili dve, ali sam srećan što sam napravio taj korak. Veoma mi je laknulo i srećan sam što sam imao karijeru kakvu sam imao.

U njegovom evropskom timu nalaze još Novak Đoiković, Rafa Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud i Endi Mari.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike