Medvedev predao krunu US Opena: Kirjos razbio Rusa servisima i oduzeo mu prvo mesto na ATP listi

05.09.2022

07:08

0

Autor: 24sedam

Glavni kandidat da zauzme čelo na rang listi postaje Rafa Nadal

Medvedev predao krunu US Opena: Kirjos razbio Rusa servisima i oduzeo mu prvo mesto na ATP listi
kirijos3 - Copyright Tanjug/AP

Branitelj naslova pobednika US Opena Danil Medvedev predaće drugom igraču krunu. Rus je eliminisan od od Nika Kirjosa u meču koji je trajao nepuna tri sata sa 3:1 u setovima - 7:6 (11), 3:6, 6:3, 6:2.

Ovaj poraz koštaće Rusa i gubitka prvog mesta, a favoriti da zagospodare ATP-om su Rafael Nadal, Karlos Alkazar i Kasper Rud.

Kirjos kao 25. teniser sveta odigrao je još jedan odličan meč u nizu u kojem ga je ponovo služio sjajan servis. On je poslao čak 21 as servis, a pored toga zabeležio je 53 "vinera" tako da Medvedevu nije ostavljao previše prilika da mu oduzme prednost prvog udarca.

To je posebno bilo važno u prvom setu dok je obojici koncentracija bila na najvećem nivou i bilo je jasno da će odluka pasti posle "taj-brejka". U drugom setu Medvedev se i rezultatski vratio u igru, ali, ispostaviće se vrlo brzo, da nije imao više snage za jači otpor raspucanom igraču iz Asutralije. Rus se i pre meča sa Kirjosom žalio da mu je prehlada poremetila ritam i za to je krivicu svalio na klima uređaje u Njujorku.

Sledeći protivnik Kirjosu je Karen Hačanov sa kojim je svojevremeno imao prepirke na duštvenim mrežama. Pobednik tog duela igraće u polufinalu protiv boljeg iz meča Matea Beretinija i Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike