Norvežanin Rud iz duše o Novaku: Nije fer to što mu se radi! Nije pušten da igra, od Vimblodna nije dobio ni bod

27.08.2022

12:04

0

Autor: 24sedam

Kasper Rud ukazao na pnepravdu koja se čini Đokoviću

Norvežanin Rud iz duše o Novaku: Nije fer to što mu se radi! Nije pušten da igra, od Vimblodna nije dobio ni bod
Kasper Rud i Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Alešandra Tarantino)

Norveški teniser Kasper Rud u intervjuu za Eurosport izjavio da je žalosno što Novaka Đokovića svet neće gledati na US Openu i to iz razloga što je politika bila jača od interesa sporta.

 - Tužno je što se politika meša u ovakve stvari. Reč je o individualnom sportu, gde svako prvo misli na sebe. Novak juri Rafu u borbi za najviše grend slem titula, toliko je sada na kocki. Takođe mislim da bi njegovo prisustvo ovde bilo od koristi za zemlju, a posebno za turnir. Igrao je toliko puta, toliko puta pobedio, uvek je stvarao neverovatnu atmosferu i uvek je zabavljao ljude. Gledati ga sa Rafom u epskom finalu, svi znaju šta je u pitanju, tako da mislim da njegovo odsustvo nije fer. Neću, naravno, da pravim galamu oko toga, ali mi je iskreno žao - rekao je Rud i nastavio:

- Uopšteno gledano, mislim da sport i politika ne bi trebalo da se mešaju. Rezultat se obično završi lošim i ovo je demonstracija toga. Za njega je to žalosno, posebno jer nije dobio bodove za osvajanje Vimbldona. Mislim da on ne predstavlja prijetnju javnom zdravlju čak i ako nije vakcinisan.

Na sličan način kao Norvežanin razmišlja i 78. teniser sveta Federiko Korija iz Argentine

- To je katastrofa ! Sprečeni smo se da gledamo kako se bore najbolji u istoriji da vidimo ko će na kraju osvojiti najviše titula.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike