Novak, Rafa, Rodžer i Endi u istom timu! Da, da, dobro ste pročitali, "velika četvorka" se vratila!

22.07.2022

07:08

0

Autor: D. N.

Igraće se u Londonu, u septembru

Novak, Rafa, Rodžer i Endi u istom timu! Da, da, dobro ste pročitali, "velika četvorka" se vratila!
Tan2022-7-5_182049485_0 - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković će igrati na "Lejver kupu" u Londonu, u timu Evrope i to sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Endijem Marijem. Teniski spektakl (peto izdanje) će biti organizovan u "O2" areni u Londonu, od 23. do 25. septembra.

Najbolji srpski teniser koji je nedavno osvojio i svoju sedmu titulu na Vimbldonu poslednji put je na "Lever kupu" igrao pre četiri godine, i to u Čikagu. A sada nije krio zadovoljstvo jer će ponovo da igra.

- Zaista sam uzbuđen što ću se priključiti timu Evrope. To je jedino takmičenje u kojem igrate u istom timu sa teniserima koji su vam obično protivnici. Takođe mi je drago što ću se pridružiti Rafi, Rodžeru i Endiju, trojici mojih najvećih rivala. Biće to jedinstven momenat u istoriji našeg sporta - kazao je Đoković koji ima 21 grend slem titulu.

Nadal ima 22, Federer 20, a Mari tri. Od poslednjih 76 trofeja na najveća četiri turnira, "velika četvorka" je osvojila 66.

Kapiten tima biće legendarni Bjern Borg.

- Nisam mogao da zamislim da ću u istom timu da imam četiri legende. Svake godine cilj je pobeda, a kako su Rafa, Rodžer, Endi i Novak u timu, šanse su dobre - kazao je Šveđanin, osvajač 11 grend slem trofeja.

Podsetimo, Federer i Mari su imali velike probleme u poslednje vreme sa povredama, pa ih nije bilo na terenu, posebno Švajcarca.

Još dva tenisera će biti u timu Evrope, ali se njihova imena još ne znaju. Kada je reč o timu sveta, predvodiće ih Džon Mekinro. Za sada se zna da će igrati Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, Amerikanac Tejlor Fric i Argentinac Dijego Švarcman.

Naravno, ostaje da se vidi da li će Đoković igrati na poslednjem grend slemu u sezoni, na US openu, ali kako stvari sada stoje, šanse su minimalne.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike