Američki CNN citira Noletove navijače: Ako mogu Amerikanci, onda može i Đoković

20.07.2022

11:32

0

Autor: 24sedam

Poznata TV stanica izvestila o statusu srpskog tenisera pred US open

Američki CNN citira Noletove navijače: Ako mogu Amerikanci, onda može i Đoković
cnn - Copyright printscreen

Portal američke TV stanice CNN uključio se u priču o Novaku Đokoviću i njegovom eventualnom učešću na US openu koji počinje 29. avgusta u Njujorku.

Đoković prema američki propisima nema pravo da se takmiči, niti može da uđe na teritoriju SAD kao nevakcinisana osoba, ali to ne sprečava legendarnog Džona Mekinroa i brojnu armiju navijača da iz dana u dan traže od administracije predsednika Džoa Bajdena da se omogući šampionu Vimbldona i prošlogodišnjem finalisti njujorškog grend slema da nastupi na poslednjem velikom turniru u sezoni.

Zbog toga je pre nekoliko nedelja preko društvenih mreža pokrenuta kampanja potpisivanja peticije za dozvolu ulaska Đokovića u SAD, o čemu je pisao i CNN:

MN Press
 

- Više od 12.000 ljudi potpisalo je onlajn peticiju na change.org pozivajući Tenisku asocijaciju Sjedinjenih Država (USTA) i američku vladu da dozvole Novaku Đokoviću da se takmiči na US openu. Trenutno, osvajač dvadeset jednog grend slema ne može da uđe u zemlju zbog pravila koja zahtevaju da putnici budu u potpunosti vakcinisani protiv kovida 19 - piše CNN, i izvlači navod iz peticije navijača za ulazak Đokovića u SAD:

- Apsolutno nema razloga u ovoj fazi pandemije da se Đokoviću ne dozvoli da igra na US openu 2022. Vlada SAD i USTA moraju da rade zajedno kako bi mu omogućili da igra. Ako nevakcinisani američki igrači mogu da igraju, Đokoviću, kao jednoj od legendi sporta, mora biti dozvoljeno da se igra.

CNN podseća na Đokovićevu epizodu u Australiji početkom godine i stoga navodi da bi u slučaju da ostanu trenutna pravila na snazi Đoković tek na Rolan Garosu sledećeg proleća zaigrao na grend slem turniru.

BONUS VIDEO:  

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike