Lajovićev poraz za plakanje! Srbin propustio dve meč lopte, pa izgubio od Musetija na startu Hamburga!

18.07.2022

17:15

0

Duci je imao sve u svojim rukama, ali nije uspeo da ostvari pobedu

Lajovićev poraz za plakanje! Srbin propustio dve meč lopte, pa izgubio od Musetija na startu Hamburga!
20210527mmLajovi05 - Copyright MN Press

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo ATP turnira u Hamburgu, pošto je na startu takmičenja poražen od Italijana Lorenca Musetija 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:3.

Meč je trajao skoro tri sata. Lajović je u finišu drugog seta imao dve meč lopte, ali ih nije iskoristio i na kraju je doživeo poraz.

Oba tenisera su sigurno ušla u meč. Italijan je u prvom setu napravio brejk u šestom gemu, ali je Lajović odmah uzvratio ribrejkom. Teniseri su potom osvajali gemove na svoje servise, a pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Lajoviću 7:4.

U drugom setu viđena je velika borba. Igralo se gem za gem, a onda je Lajović u desetom gemu na servis protivnika pri vođstvu od 5:4 imao meč loptu. Italijan je uspeo da odbije nalet srpskog tenisera i da ostane u meču. Srbin je potom poveo 6:5, a zatim je u 12. gemu ponovo imao priliku da završi duel u svoju korist. Museti je ponovo uspeo da se izvuče, a onda je dobio drugi set u taj-brejku rezultatom 7:4.

Srpski teniser je loše ušao u treći set, Museti je poveo 3:0, a onda je održavao prednost. Lajović je pri rezultatu 5:3 na servis rivala imao šansu da se vrati u meč, ali nije iskoristio dve vezane brejk lopte.

Italijan će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Argentinca Dijega Švarcmana i Finca Emila Rusuvuorija.

Na turniru u Hamburgu nastupiće još dvojica srpskih tenisera. Laslo Ðere će sutra u prvom kolu igrati protiv Hrvata Borne Chorića, dok je Filipu Krajinović rival Argentinac Sebastijan Baez.

ATP turnir u Hamburgu igra se za nagradni fond 1.911.620 evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike