Olga je šampionka! Nestvaran dan za Srpkinju, odigrala dva meča osvojila jednu titulu, a sutra ide po drugu

16.07.2022

17:18

0

Srpkinja i Francuskinja poreklom iz Srbije su nove šampionke Lozane

Olga je šampionka! Nestvaran dan za Srpkinju, odigrala dva meča osvojila jednu titulu, a sutra ide po drugu
Olga Danilović - Copyright Tanjug/Laurent Gillieron/Keystone via AP

Srpska teniserka Olga Danilović već je osvojila titulu u Lozani! Ovaj dan teško da može da bude bolji za nju, pošto se prvo plasirala u finale singla, a onda i u finale dubla u paru sa Francuskinjom Kristinom Mladenović.

A onda su posle stigle vesti da njihove protivnice neće moći da igraju, tako da su Danilovićeva i Mladenovićeva postale šampionke bez borbe!

Njih dve je trebalo da igraju protiv Tamare Zidanšek iz Slovenije i Ulrike Eikeri iz Norveške, ali je Tamara pozitivno testirana na koronavirus, tako da je morala da odustane.

- Zaista sam razočarana što moram da se povučem iz finala dublova i narednih turnira na šljaci. Juče uveče sam počela da se osećam loše, a jutros sam bila pozitivna na kovid 19 – napisala je Zidanšek na Instagramu.

Olgi je ovo druga titula u dublu, pošto je 2018. slavila u Taškentu. Kristina je nekadašnji "broj 1" u dublu, a ovo joj je 26. titula u karijeri, u koje spada i šest grend slemova.

 

 

Olga će se sutra boriti za drugu titulu u singlu, a protivnica u finalu Lozane će joj biti iskusna Hrvatica Petra Martić. Meč počinje u 13 sati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike