Britanci proterali Ruse, a Ruskinja osvojila trofej usred Londona!

09.07.2022

15:03

0

Autor: G. F.

Fenomenalna Elena Ribakina bolja od Ons Žaber iz Tunisa

Britanci proterali Ruse, a Ruskinja osvojila trofej usred Londona!
Tan2022-7-9_1777868_0 - Copyright MN Press

Zvanično igra za Kazahstan, po svemu ostalom je Ruskinja, Elena Ribakina osvojila je titulu na Vimbldonu pobedom nad Ons Žaber iz Tunisa sa 2:1.

Jedna obična sportska vest ima posebnu dimenziju kada se zna da su čelnici Vimbldona zabranili teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije da učestvuju na turniru.

I onda s pojavi devojka rođena u Moskvi, koja je do 2019. godine igrala pod zastavom Rusije, preskoči sve prepreke i iskoristi priliku da se posle finala široko nasmeje sa peharom u rukama!

MN Press
 

- Bila sam mnogo nervozan pre i tokom meča. Srećna sam što se završilo jer ovako nešto nikad nisam osetila. Hoću da zahvalim publici, ali i da čestitam protivnici za sve što je uradila. Zaista mislim da si inspiracija, lepo je igrati protiv tebe - rekla je Ribakina nakon meča i dodala:

- Nisam očekivala da stignem ni do druge nedelje Vimbldona, a ne da budem pobednik. Ne  umem  da kažem koliko sam srećna. Cenim podršku predsednika Tensike federacije Kazahstana i svima koji su me od kuće pratili. Najvažniji su moji roditelji i moja sestra koja je ovde. Ovo je treći put da bude sa mnom na turniru.

Ženski deo turnira na Vimbldonu je gotov. Šampionka je Elena Ribakina, a mi čekamo nedelju i 15.00 da ispratimo Novaka Đokovića do još jednog trofeja u Londonu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike