Svetski mediji se klanjaju Novaku: Englezi i Španci sa oduševljenjem pišu o preokretu nad Sinerom i "avionu"

06.07.2022

06:47

0

O ovogodišnjem Vimbldonu će se danima pričati

Svetski mediji se klanjaju Novaku: Englezi i Španci sa oduševljenjem pišu o preokretu nad Sinerom i "avionu"
Tan2022-7-5_182049485_0 - Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković je juče stigao do neverovatne pobede u četvrtfinalu Vimbldona, preokretom od 0:2, do 3:2, protiv mladog i talentovanog Janika Sinera, pa mu se ovog jutra klanjaju mediji širom sveta.

Pokazao je Novak snagu, te zašto je osvajač 20 grend slem trofeja, pa će u polufinalu igrati sa Britancem, Kamerunom Norijem.

A pre meča u kome će Novak naspram sebe imati i publiku, neki od najvažnijih svetskih medija, oglasili su se sa komentarima o duelu protiv Italijana.

BBC se fokusirao na nestvarnoj završnici kada je Novak "leteo" po terenu kao "avion".

- Publika je stala iza Sinera i urlala u znak ohrabrenja kada se on držao na početku finalnog seta, ali probni volej i slab udarac koji su pogodili mrežu doveli su do brejka Đokovića za 2-1. Činilo se da sada nije bilo sumnje u rezultat i Đoković je u svom stilu krenuo dalje, nakon što je usledio spektakularni bekhend viner koji ga je ostavio da leži na grudima - piše BBC. 

Dejli mejl je pak imao nešto drugačiji stil.

- Dok su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža posmatrali meč, krenuli smo ka sudaru dva vremena, ka upozorenju da bi baklja jednog dana mogla da pređe sa 20-strukog šampiona na na 20-godišnjaka tako velikog talenta. Zaista smrtni gresi... Ali ako idete na kralja, najbolje je da ne promašite. I evo "kvake" - Siner uopšte nije mnogo toga propustio u ovom četvrtfinalu. Bio je uzvišen u prva dva seta protiv šampiona, a bio je samo neznatno ispod istog nivoa kroz tri seta koja su usledila nakon Đokovićevog uskrsnuća u pauzi za toalet. Ali nekad uzvišena igra nije dovoljna - navodi ovaj portal.

Španska "Marka" je bila naročito inspirisana, te je Đoković u tekstu naročito pohvaljen.

- Let 'Supermena' Đokovića po zemlji - kultna slika za istoriju - naslov je čuvene Marke. 

- Fotografija besa Srbina na Igrama u Tokiju 2021. postala je jedan od najčešćih mimova njegovih antifanova na društvenim mrežama, ova proslava 'malog aviona' na travi centra Vimbldona ima sve predznake da postane viralna i raširi se kao požar među njegovim navijačima. Novak se vratio nakon zaostatka od dva seta protiv sjajnog Janika Sinera, našao je put do polufinala u petom setu. I tu je 'Nole' izneo ceo svoj arsenal, stavivši šlag na tortu bekhendom, po drugi put je slomio Italijana da bi upisao 5-2 i rešio meč. Ali kakva luda proslava! 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike