Novače, nisi u pravu, to nije istina: Oglasili se organizatori Vimbldona posle Đokovićeve kritike

05.07.2022

08:03

0

Srbin nije bio jedini, mnogima to smeta, ali turnir "pere ruke"

Novače, nisi u pravu, to nije istina: Oglasili se organizatori Vimbldona posle Đokovićeve kritike
profimedia-0703773066 - Copyright Profimedia

Oglasili su se i organizatori Vimbldona, koji je ove godine u velikim problemima, i istakli da nemaju nameru da uvode večernje mečeve da bi podigli rejtinge turnira. Na to se žalilo nekoliko tenisera, među kojima je i Novak Đoković, kao najveće ime među njima.

Novak je trostruki uzastopni šampion i prvi nosilac ove godine. On je rekao da se Vimbldon suštinski pretvara u zatvoreni turnir, jer se kasniji mečevi prekidaju da bi se zatvorio krov i upalili reflektori.

Đoković je u nedelju pobedio Tima van Rejthovena samo 21 minut pre 23 sata (po lokalnom vremenu), kada se na Vimbldonu prekida igranje. Mečevi su pomereni i zato što program na Centralnom terenu od prošle godine počinje u 13.30, umesto u 13. Na turniru su uvedene i pauze od 20 minuta između mečeva, kao i intervjui na terenu.

- Ne vidim razlog da ne počinjemo ranije, da budem iskren. Pogotovo sada kada imamo intervjue na terenu, što nismo imali pre koju godinu. A i vreme između mečeve, tako da ćete skori sigurno, ako počinjete poslednji na Centru, završiti meč pod krovom, što menja uslove, stil igranja, način na koji se krećete. Klizavije je. Tu su svetla. Ovo je zaista dvoranski turnir u većini slučajeva kada ste poslednji na Centralnom ili terenu broj 1 – ispričao je Đoković.

Sve ove promene uvedene su nakon razgovora organizatora turnira (AELTC) i BBC-a, ekskluzivnog vlasnika televizijskih prava. Izvršna direktorka AELTC, Sali Bolton rekla je da turnir nema nameru da uvodi večernje mečeve.

- Realnost organizacije teniskog turnira je ovakva: Kada počne dan, nemate pojma kako će se završiti. Prilično je neprevidivo. Mislim da je savršeno razumljivo da igrači prenose svoje utiske i iskustva koje imaju na turniru i naravno da mi uzimamo u obzir sve to kada počnemo da planiramo dan. Nije bilo značajnijih promena u rasporedu, uvek ćemo uzimati u obzir "fidbek" koji dobijamo.

Šefica Vimbldona branila je i pauze između mečeva, rekavši da one omogućavaju gledaocima da se zabavljaju, jedu ili odu do toaleta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike