Novak se vraća u Melburn po ono što je njegovo! U januaru napada desetu titulu?

03.07.2022

08:13

0

Vlasti konačno promenile pravila

Novak se vraća u Melburn po ono što je njegovo! U januaru napada desetu titulu?
profimedia-0024036407 - Copyright Profimedia

Australijske vlasti promenile su oštre mere vezane sa koronavirus i vakcinaciju, te je sve izvesnije da ćemo u januaru u Melburnu, na Australijan openu gledati Novaka Đokovića kako napada deseti trofej na svom omiljenom grend slem turniru.

Nakon drame i čitavog haosa koji je doživeo u januaru ove godine, Novak je deportovan iz Australije, jer je kao nevakcinisan ušao u državu. Đoković je imao dozvolu i izuzeće da može da učestvuje na Australijan openu, ali su vlasti rešile da ga pošalju u karantin, a potom i deportuju iz države.

 

 

Tako je Novak ostao bez prilike da igra za deseti trofej na ovom turniru, a izgubio je i veliki broj bodova, te je pao sa prvog mesta ATP liste.

Ali, sada se sve menja.

Australija je donela odluku da od 6. jula, strani državljani koji budu želeli da posete tu zemlju neće morati da prijave svoj status vakcinacije protiv koronavirusa!

Drugim rečima, to znači da strani državljani mogu da putuju u Australiju iako nisu vakcinisani, a to bi trebalo da znači i da je Novaku Đokoviću dozvoljen ulazakl u zemlju.

Međutim, ono što još uvek nije poznato, šta će biti sa trogodišnjom zabranom ulaska u zemlju koju je Đoković automatski "zaradio" nakon deportacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike