Kirjos se svađao sa sudijom pa "počistio" Krajinovića! Smanjuje se broj Srba na Vimbldonu!

30.06.2022

13:05

0

Autor: D. N.

U narednom kolu će igrati sa boljim iz okršaja Cicipas - Tompson

Kirjos se svađao sa sudijom pa "počistio" Krajinovića! Smanjuje se broj Srba na Vimbldonu!
Nik Kirjos2 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Filip Krajinović je eliminisan u drugom kolu Vimbldona. Od srpskog tenisera, 31. na ATP listi bolji je bio Nik Kirjos. Australijanac je prilično lako došao do trećeg kola, pošto je slavio sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:1). Meč je trajao manje od sat i po, pa je jasno da je na terenu dominirao samo jedan igrač. Nažalost, to je danas bio Kirjos.

U trećem kolu, Kirjos će igrati sa boljim iz okršaja Grka Stefanosa Cicipasa i zemljaka Džordana Tompsona.

U prvom i drugom setu, Kirjos je napravio brejkove za 2:0, a zatim te prednosti samo održavao. U odlučujućem setu, Australijanac, 40. na svetskoj rang listi je napravio brejk za 1:0, a onda napravio nove za 3:0 i konačnih 6:1.

I još jedan podatak koji najbolje odslikava stanje na terenu. Naš teniser nije imao nijednu brejk loptu, a Kirjos je imao čak 24 as udaraca.

Ovo je bio četvrti međusobni okršaj, i Krajinović još ne zna za pobedu.

Inače, današnji meč je obeležila i prepirka sa sudijom. U prvom setu, sudija je dozvolio čelendž Krajinoviću iako se već oglasio linijski sudija.

- Ne možeš da dozvoliš čelendž. O čemu pričaš? Nije bitno da li je aut, već je priznat poen. Ne možeš to da radiš - držao je "bukvicu" Kirjos koji nas je navikao da se stalno svađa. Mada, znajući njegove ranije ispade, današnja situacija nije bila "strašna".

Za sutra je zakazan duel trećeg kola između Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića koji nastavljaju da brane boje srpskog tenisa.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike