Rezime 3. dana Vimbldona! Izner konačno dočekao da pobedi Marija, Nemica, 97. na WTA listi izbacila treću igračicu sveta

29.06.2022

20:44

0

Autor: D. N.

Od srpskih igrača pobedili Đoković i Kecmanović, ne i Lajović

Rezime 3. dana Vimbldona! Izner konačno dočekao da pobedi Marija, Nemica, 97. na WTA listi izbacila treću igračicu sveta
Endi Mari1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Završen je i treći dan ovogodišnjeg Vimbldona, a poslednji meč dana odigrali su Endi Mari i Džon Izner. Slavio je Izner rezultatom 3:1 (6:4, 7:6, 6:7, 6:4) posle tri sata i 23 minuta. Ljubimac domaće publike pružio je otpor Amerikancu, i često je za to bio nagrađivan ovacijama.

Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
 

Treba reći da je ovo Izneru prva pobeda nad Marijem u desetom međusobnom okršaju. Međutim, poslednji put su odmerili snage pre šest godina, i tada je Mari bio u znatno boljoj formi.

Sada će Izner, u trećem kolu igrati sa Janikom Sinerom koji je sa 3:1 (6:4, 6:3, 5:7, 6:2) eliminisao Mikaela Imera.

Današnji dan obeležili su i mečevi tri srpska igrača. Uspešni su bili Novak Đoković i Miomir Kecmanović, ali ne (nažalost) i Dušan Lajović. Upravo će Đoković i Kecmanović odmeriti snage u trećem kolu grend slema u Londonu.

Kada je reč o ostalim mečevima muškog singla, Čeh Jirži Veseli je izbacio Španca Alehandra Davidoviča Fokinu sa 3:2 (6:3, 5:7, 6:7, 6:3, 7:6), dok je drugi Španac Karlos Alkaraz bez izgubljenog seta (6:4, 7:6, 6:3) eliminisao Holanđanina Talona Grikspora. Amerikanac Kristijan Herison je predao Nemcu Oskaru Oteu, dok je Belgijanac David Gofan sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) izbacio Sebastijana Baeza iz Argentine.

Kada je reč o singlu dama, Srbija više nema predstavnika, pošto je Aleksandra Krunić eliminisana, Francuskinja Karolina Garsija je sa 6:3 i 6:3 pobedila Britanju Emu Radukanu. Zatim je Angelika Kerber iz Nemačke identičnim rezultatom slavila protiv Poljakinje Magde Linet.

Veliko iznenađenje je napravila Jul Nimejer. Nemica, 97. na WTA listi je sa 2:0 (6:4, 6:0) pobedila treću igračicu sveta, Estonku Anet Kontaveit.

Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
 

Slično iznenađenje nije dopustila Marija Sakari. Grkinja, peta na listi je sa 6:4 i 6:3 izbacila Viktoriju Tomovu iz Bugarske.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike