Ja i dalje verujem da mogu da osvojim Vimbldon: Marej ima svoje snove, veruje da može da napravi čudo

24.06.2022

21:06

0

Iako je praktično i dalje povređen, Škot sanja o ovome

Ja i dalje verujem da mogu da osvojim Vimbldon: Marej ima svoje snove, veruje da može da napravi čudo
Tan2022-6-12_16168270_0 - Copyright Tanjug/Bernd Wei'brod/dpa via AP

Posle pet godina pakla zbog povreda, Endi Marej i dalje veruje da može da osvoji Vimbldon.

Škot je prestižni turnir osvajao dva puta, a sada kaže da može i treći, iako ima 35 godina, van forme je i muče ga problemi sa stomačnim mišićima.

Naravno, to je samo poslednji u nizu problema sa povredama koje su bukvalno osakatile karijeru simpatičnog Mareja. On ima metalne implante u kuku, a pre nego što su ga napali zdravstveni problemi, smatran je delom "velike četvorke", odnosno svrstavan je u istu ravan kao Đoković, Nadal i Federer.

- Ta želja je deo motiva da se i dalje takmičim. Jasno je i meni da će biti neverovatno teško ostvariti to, ali ja i dalje verujem da imam u sebi vrhunski tenis – rekao je Marej.

Marej je Vimbldon osvajao 2013. i 2016. godine, što su dva od njegova tri grend slema.

- Znam da će biti čak i teže nego na Vimbldonu od pre pet-šest godina. Ali, da, i dalje verujem i dalje vredno treniram i radim koliko god mogu da bih dostigao taj cilj.

Marej je 2013. postao prvi Britanac koji je osvojio Vimbldon još od Freda Perija 1936. U januaru 2019. je imao operaciju kuka koja mu je spasila karijeru.

- Znao sam da možda neću moći da ponovo igram kada su se vratili problemi sa kukom. Morao sam sa time da se pomirim. Znam da ću biti dobro čak i ako sutra prestanem da igram tenis.

Marej nije među nosiocima, ali je imao sreće na žrebu, pošto je njegov protivnik u prvom kolu Australijanac Džejms Dakvort, 77. igrač na ATP listi. Endi je sada 51. Na teren izlazi u ponedeljak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike