"Htela sam da skočim sa 26. sprata!" Bolno priznanje Jelene Dokić: Stručna pomoć mi je spasila život!

13.06.2022

10:28

1

Autor: 24sedam

U aprilu ove godine nekadašnja teniserka imala je zdravstvene probleme, ali je skupila hraborst da o tome progovori i tako pokuša da pomogne drugima

"Htela sam da skočim sa 26. sprata!" Bolno priznanje Jelene Dokić: Stručna pomoć mi je spasila život!
Jelena Dokic u suzama - Copyright Instagram printscreen/dokic_jelena

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić objavila je potresnu poruku na Instagramu, u kojoj je priznala da je u aprilu ove godine pokušala da izvrši samoubistvo i detaljno opisala svoja osećanja.

- Htela sam da skočim sa 26. sprata i sebi oduzmem život. Nikada neću zaboraviti taj dan. Sve je mutno. Sve je mračno. Bez tona, bez slike, ništa mi nema smisla.... Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Poslednjih šest meseci je bilo teško. Stalno sam plakala, svuda i uvek. Na poslu sam se skrivala u kupatilo da obrišem suze kako me niko ne bi video, do neprestanog plakanja kući u moja četiri zida. Bilo je nepodnošljivo. Konstantna osećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razlomljen - otvoreno je napisala s čim se suočila, a zatim dalje nastavila:

- Krivim sebe, ne mislim da sam vredna ljubavi i uplašena sam. Takođe znam da imam još toliko stvari na kojima moram da budem zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osećam kao da nisam dovoljno zahvalna za sve i samo želim sve da okončam.

Ona je napisala da je tada u očaju došla do ivice balkona i ni sama ne zna kako je uspela da se spasi u poslednjem trenutku.

 

 

- Dobila sam stručnu pomoć koja mi je spasila život. Ovo nije lako da se napiše, ali sam uvek bila otvorena, iskrena i ranjiva i duboko verujem u moć deljenja priča sa drugima. One mogu da nam pomognu da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima, Pišem ovo jer znam da nisam jedina koja se bori. Samo znaj da nisi sam. Neću da kažem da mi sada ide odlično, ali sam definitivno na putu oporavka. Neki dani su bolji od drugih i ponekad napravim korak napred pa nazad, ali borim se i verujem da mogu proći kroz ovo - napisala je ona.

 

 

Kako kaže danas smatra da je u redu da oseća ono što oseća, da je u redu da bude tužna i da je  bitno da nastavi da se bori.

- Nemojte da se stidite onoga što osećate. U redu je da se tako osećate i da znate da iz tog osećanja možete da se vratite. Moguće je, samo nastavite da verujete. Ja ću se vratiti jača nego ikada - zaključila je ona.

SOS telefon


Ukoliko vam je potrebna pomoć, možete se obratiti na SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu, na broj 0800/309-309, opcija 1. Linija je otvorena 24 sata, a tu možete porazgovarati sa stručnjacima za sprečavanje samoubistva, lekarima Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike