Nadalova istorijska pobeda na Rolan Garosu! Alkaraz i Zverev posle drame obezbedili ostanak u Parizu!

25.05.2022

21:37

0

Autor: 24sedam

Zanimljiv dan na Otvorenom prvenstvu Francuske

Nadalova istorijska pobeda na Rolan Garosu! Alkaraz i Zverev posle drame obezbedili ostanak u Parizu!
Tan2022-5-25_2319840_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izborio je danas mesto u trećoj rundi Rolan Garosa, ali u senci njegove pobede protiv Aleksa Molčana ostalo je nekoliko zanimljivih rezultata…

Takmičarski dan istorijskom pobedom zatvorio je Rafa Nadal. „Kralj šljake“ je relativno lako izašao na kraj sa francuskim teniserom Korentinom Muteom (6:3, 6:1, 6:4), upisavši 300. grend slem pobedu.

 

 

Ipak, dan za Špance nije bio nimalo lak, jer su pre Rafinog meča morali da donesu tešku odluku u odabiru da li da lokalnom derbiju podrže Alberta Ramosa Vinolasa ili nadolazeću zvezdu Karlosa Alkaraza.

Momak od kojeg mnogi očekuju da daleko dogura na ovosezonskom Ronal Garosu umalo ga je završio već na drugom stepeniku, pošto je posle velikog preokreta i četiri i po sata žestoke borbe uspeo da slavi 6:1, 6:7, 5:7, 7:6, 6:4.

Ništa lakše nije bilo još jednom favorizovanom teniseru danas. Treći reket planete Saša Zverev bio je na ivici provalije protiv Sebastijana Baeza. Argentinac je u prva dva seta Nemca doveo do ludila. Delovalo je da će Zverev teško ostati na turniru, ali je u završnici drugog seta uspeo da se, pre svega psihološki, stabilizuje i potom krenuo u furiozni preokret do kojeg je i došao posle tri i po sata igre – 2:6, 4:6, 6:1, 6:2, 7:5.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike