Potpuni obrt?! Vimbldon sprema tužbu, moguće je da dođe do povoljnog ishoda po Novaka - Ovo su opcije

25.05.2022

14:10

0

Potpuni obrt?! Vimbldon sprema tužbu, moguće je da dođe do povoljnog ishoda po Novaka - Ovo su opcije
Tan2022-5-24_133625684_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Nastavlja se teniski potres, odnosno svojevrsni rat između Vimbldona i ATP i WTA. Prema poslednjim informacijama, mogao bi da usledi obrt, a veliku korist od toga mogao bi da ima i najbolji na svetu – Novak Đoković.

Kao što znate, Vimbldon je odlučio da zabrani učešće na turniru teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije zbog sukoba u Ukrajini. Taj potez naišao je na oštru osudu kod svih igrača, ali su ATP i WTA objavili da su oduzeli Vimbldonu pravo da dodeljuje bodove.

Tu nije kraj rata, Vimbldon nema nameru da odustaje. Uprava turnira sada istražuje pravne opcije kojima bi povratio pravo da dodeljuje bodove. Ništa još nije zvanično, naravno, sve je to pisanje inače dobro obaveštenih engleskih medija.

A među napisima se osim tužbe sakrila još jedna opcija – pomirenje. Čelnici Vimbldona nameravaju navodno da otputuju u Pariz i probaju da nađu kompromis. U opciji je i povećanje novčanih nagrada.

Istine radi, ruski i beloruski timovi su proterani iz skoro svih sportova, ali je Vimbldon jedini veliki teniski turnir koji im ne dozvoljava ni igranje pod neutralnom zastavom.

Ipak, uprkos tome što su kritikovali odluku da se zabrani igranje na osnovu nacionalnosti, ni potez ATP i WTA nije lepo prihvaćen. To bi značilo da mnogo igrača neće moći da brani bodove osvojene prošle godine, niti da osvaja nove.

Đoković će tako ostati bez 2.000 bodova, ali i bez prvog mesta ATP liste. Paradoksalno i komično, u tom slučaju bi na prvo mesto došao Danil Medvedev, Rus kome je zabranjeno da igra samo zato što je rođen gde je rođen.

U Engleskoj se vodi kampanja da je Vimbldon – Vimbldon čak i bez bodova, a osnažuju se i glasovi koji traže da ATP i WTA odustanu od svoje odluke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike