Kad nema Novaka, priča se o Nadalu: Ne znam da li je bilo ikada takvog igrača, stvarno ne znam

25.01.2022

11:09

0

Autor: 24sedam

Španskog tenisera čeka borba za finale Australijan opena

Kad nema Novaka, priča se o Nadalu: Ne znam da li je bilo ikada takvog igrača, stvarno ne znam
Tan2022-1-25_91253413_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Rafael Nadal je prvi polufinalista na ovogodišnjem Australijan open. Španski teniser je u meču četvrtfinala pobedio Denisa Šapovalova, a o ishodu meča za Jurosport govorili su nekadašnji višestruki grend slem šampioni, Džon Mekinro i Mats Vilander.

- Taman kada pomislite da od Rafe nema ništa, on izvuče nešto iz svog džaka sa trikovima. Bilo je očigledno da ga vrućina lomila, a Šapovalov je igrao dobro. Ipak, malo je podivljao u petom setu i to ga je i koštalo. Rafa je više išao na servis, ali sve u svemu igrao je dobro. Momak je neverovatan, pošto toliko toga još može na visokom nivou. Šapovalov je imao žarku želju, mogao je da oseti, bilo je blizu, ali se u petom setu zagrcnuo - kazao je Mekinkro o partiji Nadala, a zatim nastavio o šansama u nastavku turnira.

- Rafa po meni izgleda prilično dobro. Mislim da je u Australiju došao ranije jer je imao koronu, jer je toliko želeo da igra, kao i da se navikne na vrućinu. I mislim da mu se to isplatilo, posebno u ovom meču. Ovo je bio meč koji je Šapovalov mogao da dobije, ali je Rafa veliki zato što može da izdrži pritisak. To je ono što razdvaja ove momke - zaključio je Mekinro.

Pohvalno je o trenutno petom igraču na ATP listi, pričao i Šveđanin.

- Mislim da Rafa i ne zna koliko je dobro pripremljen. Došao je u Australiju, osvojio turnir (Samer set), ali sada ne zna da li će da igra tri ili pet setova. Ne zna ni kako se oseća fizički, ali zna da šta god je u negovoj torbi, upotrebiće. I sa takvom snagom, on je skroman. I znam da ne može da podnese ako ne bude apsolutno najbolji. Ne znam da li je bilo ikada takvog igrača, stvarno ne znam - zaključio je Vilander.

Za plasman u finale, osvajač 20 grend slem titula igraće protiv boljeg iz okršaja Gaela Monfisa i Matea Beretinija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike