Novak se poklonio beogradskoj publici: Volim vas puno, najbolji ste na svetu!

23.04.2022

14:36

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta posle plasmana u finale Srbija opena

Novak se poklonio beogradskoj publici: Volim vas puno, najbolji ste na svetu!
NOVAK_za_finale_083 - Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Srbija opena. Srpski as je u pretposlednjem meču kao pobednik izašao iz duela sa Karenom Kačanovim (2:1) i u borbi za trofej sastaće se sa boljim iz meča u kojem igraju Fabio Fonjini i Andrej Rubljov.

- Dobar dan svima, srećan vam praznik. Želim vam svima, pre svega, puno zdravlja… Pogotovo u poslednje vreme, nekako na to najviše mislimo i trebalo bi još više… Želim vam svima puno zdravlja, ljubavi, mira i sloge u porodici – rekao je Novak odmah posle prvog polufinala na beogradskom turniru.

Srpski as je i treći susret na dorćolskom teniskom kompleksu rešio u svoju korist pošto je prethodno izgubio uvodni deo meča.

- Izgleda da je to sad neka rutina da izađem na teren i izgubim prvi set. Mislim da, uključujući i one prethodne turnire, da sam u pet, šest vezanih mečeva gubio uvodni set. Nešto ću morati da promenim pred finale, da krenemo bolje, mada ne bih se žalio da izgubim prvi set, a da dobijem meč – kazao je Nole i u dahu nastavio:

- Čestitke Karenu na borbi, imao je izvanredan turnir i želim mu sve najbolje… Odigrao sam verovatno svoj najbolji tenis ove nedelje u drugom i trećem setu i zaista me to raduje pred najbitniji meč turnira, sutrašnje finale…

Kao pravi šampion, Đoković se „poklonio“ beogradskoj publici.

- Danas sam odigrao onako kako želim. Govorio sam i ranije da je šljaka podloga koja je vrlo jedinstvena i koja zahteva mnogo mečeva i da igrač fizički i mentalno probije zid koji oseća. Ja sam imao manjak mečeva ove godine, od novembra sam odigrao možda nekolicinu… U profesionalnom tenisu je to veliki izazov vratiti se u formu, teško je doći do maksimuma u smislu igre, a vrlo brzo to izgubiti… Na krilima podrške publike sam danas uspeo da preokrenem, još jednom hvala vam najlepše, volim vas puno, najbolja ste publika na svetu, meni je ubedljivo najlepši osećaj ovde igrati. To je i logično zaključiti, ali moram da napomenem da nema lepšeg osećaja nego biti ovde pred vama.

Smatra Novak da mu manjak duela ove sezone neće previše smetati u nedeljnoj borbi za trofej.

- Već se osećam prilično komforno na terenu. Tri meča u tri seta dali su mi dovoljno igre, rekao bih da sam dovoljno trčao, da bih bio na optimalnom nivou… Ne mislim da će nedostatak mečeva igrati neku ulogu, možda je to bio slučaj pre dva, tri dana. Pred publikom, to će biti veliki motiv za mene, uživaću u toj podršci i nadam se da ću doneti titulu u Srbiju – kazao je Novak Đoković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike