Đoković u finalu Srbija opena! Karene, ne može se protiv Kralja u njegovom dvorištu!

23.04.2022

14:02

0

Najbolji teniser sveta opet morao da preokreće rezultat

Đoković u finalu Srbija opena! Karene, ne može se protiv Kralja u njegovom dvorištu!
NOVAK_vs_KHACHANOV_012 - Copyright MN Press

Novak Đoković plasirao se u finale Srbija opena! U polufinalu bio je bolji od Karena Hačanova i to posle preokreta - 2:1 (4:6, 6:1, 6:2)!

Sjajan tenis u drugom i trećem setu najavljuje da se Nole vraća u pravu formu. Opet je morao da preokrene da bi slavio. Deža vu na ovom turniru.

Pravio je Đoković mnogo grešaka u prvom setu, nije bio na svom nivou, a onda kao da je probio neku barijeru, počeo je da udara lopticu kako samo on zna, u pojedinim momentima je stigao do svoje najveće brzine i to će mu svakako mnogo značiti i pred finale, a još i važnije - pred nadolazeći Rolan Garos!

 

 

Svakako Novakove navijače može da raduje igra u današnjem duelu, iako je ponovo izgubio set. Konačno je uspeo da prebaci u brzinu ili dve više, a to čak ni Karen nije mogao da isprati. A Rus je izuzetno snažan teniser.

Novak će u finalu da igra protiv boljeg iz duela Fabio Fonjini - Andrej Rubljov.

I sam Novak je istakao posle meča da je u pojedinim momentima igrao na nivou na kom želi. Sada je samo važno da tih momenata u narednim danima i sedmicama bude što više.

I za Noleta neće biti zime.

BLOG UŽIVO:

POBEDA ĐOKOVIĆA - 4:6, 6:1, 6:2!

5:2 - Dobio je Hačanov gem, ali to mu verovatno neće mnogo doneti i pomoći. Đoković servira za trijumf.

5:1 - Poveo je Hačanov sa 30:0, ali je Nole izvukao vrhunske udarce, proradio je i prvi servis i sada je Nole vrlo, vrlo blizu pobede na ovom meču.

4:1 - Novi brejk Đokovića! Sada je finale već blizu! Jednostavno je Nole digao igru u veću brzinu i to Hačanov ne može da prati.

3:1 - Prilično lagan gem za Đokovića pa tako i dalje drži potpunu kontrolu svega što se zbiva na Dorćolu.

2:1 - Prekinuo je Hačanov Đokovićev niz, ali Nole i dalje ima prednost brejka. Mogao je čak da zapreti i u ovom servis gemu Rusa, ali Hačanov se spasio dobrim početnim udarcima.

2:0 - E, sada je Đoković krenuo da igra onaj njegov, atomski tenis! Hačanov pruža dobar otpor, ali, kada je Nole u zoni niko na svetu protiv njega ne može da igra.

1:0 - BREEEEEEEEJK! Kakav start trećeg seta, novi udarac za Hačanova! Sjajan pasing šot za brejk! Očigledno je da je srpski teniser podigao nivo igre i to i te kako daje rezultat!

POČEO JE TREĆI SET

MN Press
 

DRUGI SET - 6:1; Rezultat u setovima: 1:1

6:1 - Đoković je poravnao na 1:1 u setovima! Veoma važan set za Novaka, i zbog ovog meča, ali i zbog samopozdanja. Vrlo je dominantno poravnao rezultat u setovima.

5:1 - NOVI BREJK! Dominira Đoković i vrlo blizu je povratka i izjednačenja! Sada ima dva brejka prednosti!

4:1 - Brzo Nole ide na veliku razliku, digao je nivo igre, drugačiji mu je i govor tela i ovo nagoveštava dobre vesti za ljubitelje tenisa koji su se okupili na Dorćolu.

MN Press
 

3:1 - BREEEEEEEEJK! Bravo! Evo Đokovića, vraća se u meč! Podigla se i publika na noge, sada sve izgleda mnogo pozitivnije po srpskog tenisera. Iako je imao jedan promašen pokušaj bekhend paralele, uspeo je u narednom poenu da brejkne Hačanova. Deluje da hvata pravi ritam.

2:1 - Sjajan gem, težak, a onda i vrhunska reakcija Đokovića, vidi se da je motivisan. Digao je navijače na noge! Videlo se koliko mu znači poen.

1:1 - Možda je mogao Đoković da pritisne Rusa, ali je Hačanov prilično lako dobio svoj servis gem i opet smo na početku.

1:0 - Odigrao je dobro Đoković prvi gem, nije ispustio svoj servis, pa tako sada ima dobru situaciju da napadne servis protivnika.

POČEO JE DRUGI SET

PRVI SET - 4:6

4:6 - Hačanov je konačno počeo da greši, Đoković je došao do brejk lopte, ali je Rus rizikovao i pogodio sjajan udarac, pa došao do set lopte, ali je Novak spasio. Sjajan duel gledamo za sada.

4:5 - Sada je i Đoković odlično servirao i osvojio gem bez izgubljenog poena. Gledamo kvalitetan tenis. Hačanov servira za set.

3:5 - Nezaustavljiv je Hačanov na svom servisu, ovog je osvojio bez izgubljenog poena. Izgleda da su mu prijale nove loptice. Novak će sad servirati za ostanak u meču.

3:4 - Sad je Đoković sigurno osvojio servis. Ovo je bio najsigurniji servis Novaka do sada, videćemo da li će ovako nastaviti. Hačanov i dalje ima brejk prednosti.

2:4 - Izuzetno je siguran Hačanov na svom servisu, ne ostavlja Đokoviću ni malo šanse.

2:3 - Đoković je malo "štucao", ali je osvojio svoj servis gem. Dobro je Hačanov vraćao, ali je Đoković došao do 40:15, Rus je došao do još jednog poena, ali je Novak osvojio gem na svoj servis.

1:3 - Rutinski rus dobija svoj servis gem. Kao i na prvom servisu došao je do 40:0, ali je Đoković osvojio samo jedan bod.

1:2 - Mnogo greši Đoković na početku. Ima danas problema sa prvim servisom, ali je sada počeo da ga koristi. Imao je gem loptu, ali je onda počeo da greši i dao rivalu priliku za nov brejk. Novak ima podršku sa tribina i odmah spasava brejk loptu, dolazi do prednosti i konačno osvaja gem.

0:2 - Jako loš početak Novaka. Hačanov osvaja gem na svoj servis, čime je potvrdio brejk. Hačanov je imao tri gem lopte, pa je iskoristio poslednju posle nove greške Đokovića. Vidi se da je Rus raspoložen.

0:1 - Hačanov odmah pravi brejk. Rus je sjajno igrao sa osnovne linije i lepo pogađao forhendima. On je imao par vinera i iskoristio greške Đokovića. 

Počeo je meč, Novak prvi servira, a odmah je došlo do kraćeg prekida. Đoković je ukazao na neravninu na terenu, koja je potom sanirana.

- Priprema se teren polako:

- Veliko je interesovanje, ljudi čekaju da uđu na centralni teren:

- U dublu je viđeno veliko iznenađenje, pošto su prvi favoriti, Pavić i Mektić ostali bez trofeja u dublu.

Meč neće početi pre 14 sati. Prema fotografijama sa terena, Đoković je odlično raspoložen:

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike