Beker dužan preko 50 miliona evra, a krio imovinu! Ako ga osude u Londonu već se zna koliko će ležati u zatvoru

21.03.2022

13:46

0

Autor: 24sedam

Nemac danas došao u London pred sudiju

Beker dužan preko 50 miliona evra, a krio imovinu! Ako ga osude u Londonu već se zna koliko će ležati u zatvoru
boris beker - Copyright Profimedia

Borisu Bekeru, bivšem nemačkom teniseru, od ponedeljka se sudi u Londonu za prevaru u vezi sa njegovim bankrotom. Preti mu zatvorska kazna. 

Ovaj 54-godišnji legendarni teniser stigao je u Londonu, sa svojom partnerkom Lilijanom de Karvaljo Monteiro, iako su mnogi verovali da se neće pojaviti na početak suđenja.

Beker je proglasio bankrot u junu 2017. godine, posle čega je ubrzo optužen da nije potšovao svoje obaveze i da je prikrio imovinu od oko 2.100.000 evra

Optužen je i da nije predao neke od svojih trofeja, a osvojio ih je šest na grend slem turnirima (tri Vimbldona, dva Ao i jedan US open). U julu 2019. godine na aukciji su prodata 82 predmeta, uključujući druge trofeje i od toga je zarađeno  765.000 evra, što je bila suma namenjena otplati dela njegovih dugova. U trenutku njegovog bankrota u junu 2017. godine, njegovi dugovi su procenjeni na oko 50 miliona funti.

MN Press
Novak Đoković i Boris Beker

Borisu Bekeru preti kazna do sedam godina zatvora ako bude proglašen krivim. Na preliminarnim saslušanjima se ispostavilo da je Boris Beker vlasnik stana u londonskoj četvrti Čelsija, da je imao dve nekretnine u Nemačkoj, neprijavljene između juna i oktobra 2017. Optužen je da je prebacio stotine hiljada funti na druge račune, uključujući i one od njegove bivše supruge Barbare Beker i bivše ljubavnice Šarli Beker.

Beker je zbog neplaćanja poreskih obaveza već osuđivan u Nemačkoj, Španiji i Švajcarskoj. Beker je bio trener Novaku Đokoviću u periodu od 2013. do 2016. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike