Direktor turnira u Montrealu pričao o šansama za dolazak Đokovića, problemi za ruske tenisere

18.03.2022

15:10

0

Autor: 24sedam

Ežen Lapjer objasnio situaciju sa covid-19 protokolima u Kanadi

Direktor turnira u Montrealu pričao o šansama za dolazak Đokovića, problemi za ruske tenisere
Novak Đoković AP21162772068158 - Copyright 24sedam/AP Photo/Thibault Camus

Direktor turnira u Montrealu Ežen Lapjer još nije siguran da će Novak Đoković zaigrati pred kanadskom publikom u avgustu.

 Kanada zabranjuje ulazak svim strancima koji nisu adekvatno vakcinisani, pa stoga za najboljeg tenisera sveta ostaje jedina nada da će tamošnje vlasti promeniti pravila do 6. avgusta kada počinje turnir.

- Da je turnir danas, Novaku bi bilo nemoguće da dođe u Kanadu i takmiči se na ovom turniru. Tako da ćemo sačekati. Nema razloga za brigu, jer ćemo se pridržavati pravila. Pratićemo preporuke nadležnih. U Evropi raste broj zaraženih. Možda ćemo dobiti neka ne baš prijatna iznenađenja, ali za sada se čini da ide dobro.

Ideja o izjašnjavanju ruskih tenisera oko uskraćivanja podrške Vladimiru Putinu da bi se takmičili na Vimbldonu, nije bliska Lapjeru.

- Pratimo ovaj problem. To nije ideja koju trenutno imamo. Imamo isti način razmišljanja kao međunarodne teniske institucije, kao što su VTA i ATP, koje su otkazale takmičenja koja uključuju Rusiju kao takvu, ali ne i Ruse. Bilo da je Rubljov ili Medvedev, mislim da moramo da pokažemo da želimo mir. Mogli bismo to učiniti iu svom okruženju. Ne tražimo načine da produbimo antagonizme sa ruskim narodom. Mislim da to nije nešto što bi pomoglo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike